Špaldová mouka trumfne tu bílou v chuti i složení. Bát se jí nemusí alergici ani diabetici

Špaldová mouka je výrobek, kterým můžete snadno nahradit klasickou pšeničnou bílou mouku. Není geneticky modifikovaná a hodí se také pro lidi, kteří chtějí mít štíhlou postavu a chtějí bílou mouku něčím nahradit. Špaldová mouka je mnohem kvalitnější, lépe ji naše tělo tráví a nejsou na ni tolik časté alergie.

Díky svému složení se hodí i do redukčního jídelníčku

Pokud doma rádi pečete, můžete špaldovou moukou nahradit bílou, protože se používá úplně stejně. Jen je dobré myslet na to, že při zpracování špaldové mouky musíte přidat jiné suroviny, například jedlou sodu nebo prášek do pečiva, protože obsahuje méně lepku než bílá mouka. Špaldová mouka bude mít oříškový nádech.

Obsahuje menší množství sacharidů oproti bílé mouce, také má vysoký podíl vlákniny, která je důležitá pro funkci našich střev. Jestli si denně dopřejete správné množství vlákniny, nebudete mít chutě na sladké. Špalková mouka se může pochlubit nízkým glykemickým indexem.

Zdroj obrázku: Freepik

Díky špaldě získáte bílkoviny, vitaminy i další prvky

Špaldová mouka obsahuje spoustu bílkovin, vitaminů skupiny B, ale také zinek, draslík nebo železo. Vyzkoušejte tuto mouku ve svých receptech, protože je zdravá pro lidské tělo a navíc může ulevit od některých zdravotních problémů. Koupíte ji dnes již v každém kvalitním obchodě a hravě s ní nahradíte bílou mouku ve všech pokrmech.

Pomocí špaldové mouky si vylepšíte imunitu, podle některých dokonce zmírní migrénu. Upravuje krevní tlak, snižuje cholesterol, ale také má vliv na naše klouby a kosti. Díky špaldě můžete mít zdravější vlasy, nehty a pokožku celkově. Díky tomu, že obsahuje menší množství sacharidů, nezpůsobí výkyvy krevního cukru. Používat ji tak mohou i diabetici a lidé, kteří se snaží jíst zdravěji a zhubnout. Kromě špaldové najdete na trhu i další alternativy bílé mouky, které jsou zdravější a šetrnější k našemu trávení.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/323659