Správně vybraná digestoř ke kuchyni bude ladit, ale především dobře odvede svou práci
Nikoho jistě nepřekvapí, že odsavač par vám v kuchyni hodně pomůže. Digestoř by měla být nedílnou součástí každé kuchyně, ale mnoho lidí ji doma nemá anebo jim nefunguje správně. Při vaření se to velmi snadno a rychle pozná, protože budete mít celou kuchyň i další místnosti plné vůní z vaření. Pro někoho je to příjemné, ale většina z nás to rozhodně nechce, a to především během smažení. Jak tento produkt správně vybrat?
Kde začít?
Na trhu najdete obrovské množství odsavačů par, což znamená, že si pohodlně může každý najít to, co mu bude vyhovovat nejvíce. Důležité je, aby se spotřebič dobře přizpůsobil velikosti kuchyně, umístění varné desky, přístupu k větrací šachtě a také očekávanému počtu funkcí, způsobu ovládání nebo uspořádání celé místnosti. I přes široký sortiment má mnoho lidí problém s výběrem. Proto se dnes podíváme na to, z čeho můžete vybírat.
Oblíbené typy digestoří
Nejčastěji si lidé pořizují klasickou digestoř, kterou lze namontovat pod závěsnou skříňku nebo přímo na zeď. Snadno se instaluje, je malá a může být skvělým řešením pro menší kuchyně. Nevýhodou je nízká účinnost a relativně vysoké provozní náklady. Máte-li k dispozici komín, můžete si pořídit komínovou digestoř, která je mnohem účinnější, instaluje se do zdi, provoz je levný a výpary se vypouštějí mimo kuchyň, což je rozhodně velká výhoda.
Moderní typy
Ostrovní varianta připomíná komínový typ, ale je připevněna ke stropu, nikoli ke zdi. Obvykle se využívá ve velkých kuchyních, kde je varná deska umístěna na ostrůvku uprostřed místnosti, ale není to pravidlem. Můžete ji využít i u zdi. Je velmi účinná, moderní a zároveň levná. Nejmodernějším řešením je digestoř na pracovní desce, kdy je motor umístěn ve skříňce pod deskou a funguje dobře, ať je varná deska umístěna kdekoli. Musíte ovšem počítat s vyšší pořizovací cenou.
Zdroj: https://www.build.com/how-to-choose-a-range-hood/a138