Fresh Italian Bread

Suché pečivo většina lidí automaticky vyhazuje. Přitom lze ještě zužitkovat na mnoho způsobů

Chléb patří mezi základní potraviny. Každý den ho nakupujeme, milujeme ho s máslem, mnoho lidí si bez něj život neumí představit. Často při nákupu chleba nebo jiného pečiva nemyslíme na to, jestli vůbec všechno spotřebujeme. Snadno se tak stane, že nám pečivo zbyde. Je ale škoda ho vyhazovat, protože ho ještě můžeme zužitkovat.

Jak se vyhnout plýtvání jídlem?

Když někdo neví, kolik pečiva má koupit, stane se, že mu zbyde. Bohužel ale většina lidí vůbec neví, co se s takovým pečivem děje. V nejhorším případě se na něm objeví plíseň, se kterou už se nedá nic dělat a chléb se musí vyhodit. Pokud si ale uvědomíte, že pečivo nespotřebujete, můžete ho vytáhnout, vložit na topení a nechat uschnout. Pečivo bohužel patří mezi produkty, které se vyhazují nejčastěji.

Suchý chléb nebo rohlík pak můžete využít hned několika způsoby. Suchý chléb se totiž může využít také k jídlu, ale není to častá varianta. Po jeho snědení se nemusíte bát žádných zdravotních komplikací. Dávejte si ale pozor na onu plíseň, protože ta by vám v žaludku neplechu nadělala. Rychle plesniví hlavně pečivo, které je v igelitových sáčcích.

Zdroj obrázku: Freepik

Plesnivé pečivo vyhodit, ale to tvrdé dál zužitkujte

Tvrdé pečivo můžete využít několika způsoby. Můžete si z něj udělat například krutony do polévky. Je to jeden z nejjednodušších způsobů, jak tvrdý chleba využít. Ze suchého chleba si můžete připravit také francouzské toasty. Jejich příprava je jednoduchá, hodí se jakékoliv pečivo. Sušené plátky chleba stačí namočit do rozšlehaného vajíčka, které smíchejte s mlékem a osmažte na pánvi.

Zkusit můžete také chlebovou polévku. Je to jednoduchá polévka, která zasytí, a navíc do ní využijete staré pečivo, které byste normálně vyhodili. V Polsku se považuje za základní pokrm místní kuchyně. Z tvrdých rohlíků si také můžete namlít strouhanku, která se hodí na obalování různých druhů mas.

Zdroj: https://friendsoftheearth.uk/sustainable-living/40-handy-bread-tips-and-what-do-stale-bread