Parmigiano1

Sýr nechybí v žádné kuchyni. Přidat lze do mnoha pokrmů, které dovede k dokonalosti

Sýr je chuťově dokonalý. Některé druhy jsou dokonce velmi zdravé a lze je jíst na mnoho způsobů. Na mase, na chlebu, těstovinách, no, jednoduše všude, kde nás napadne. Čerstvý nesolený sýr je také vynikající v dezertech a jiných sladkých jídlech. Dodá nám bílkoviny, ale i jiné důležité sloučeniny, které tělo přímo vyžaduje. Jak takové sýry v kuchyni využít?

Zapékaný sýr

Pro zapékání například na brambory nebo těstoviny, ale i maso je nejideálnější použít sýr, který má minimálně 45 % tuku v sušině. Takový se lépe rozpouští a v jídle bude mít dokonale lahodnou, smetanovou, až máslovou chuť. Pokud jej necháte pořádně vypéct, jeho křupavá kůrka osloví každého. Takový sýr bude jistě ideální i pro rajčatové omáčky a jiné těstoviny. Například gouda, parmazán a jiné tvrdé a tučné sýry.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Žluté sýry

Například takový čedar a mnoho jiných jsou ideální pro dochucování s muškátovým oříškem a oreganem. Mají mírně specifickou a oříškovou chuť. Jsou nasládlé a dokonale se kombinují v sýrové omáčce, ale i v polévkách a jiných smetanových jídlech. Pokud znáte sýrovou polévku se sýrovým kapáním, bude žlutý sýr pro takové použití přímo ideální. Pokud máte sýrovou omáčku na těstoviny, využijte lahodnou sílu více sýrů. Nezapomeňte ani na modrý sýr.

Maso a sýr

Například takové kořeněné kotletky a žlutý sýr jsou přímo harmonie chutí. Nebo také smažený sýr, který je u nás velmi oblíbený. Doporučujeme použít tučný a nejlépe žlutý. Dokonale se rozpustí a vy tak nemáte pocit, že žvýkáte spíše kaučuk, jak tomu bývá u eidamu s třiceti procenty tuku. Takový sýr je i po upečení gumový a chuťově přímo nulový.

Zdroj obrázku: Freepik

Jemný čerstvý sýr

Tento lahodný a smetanový sýr lze použít například pro žemlovku, ale i pro jiné dezerty, které chcete mít svěží a nadýchané. Stačí jej rozmixovat s vejcem nebo medem. Jedná se o lahodnou a zdravou potravinu, kterou lze kombinovat nasladko i naslano.

Zdroj: https://fearlessfresh.com/cooking-with-cheese-recipes/