Tradiční vývar může překvapit i profesionální kuchaře. Stačí ho jen malinko obohatit něčím novým

Některá tradiční jídla jako vývar si neumíme představit jinak, než jak je známe od svých babiček. Zkuste trochu experimentovat. Je mnoho doplňků a potravin, které bychom do vývaru mohli dát a ozvláštnit tím jeho chuť. Pojďme si říct, co vše se právě do vývaru může přidat.

Tradiční potraviny a koření, které se dávají do vývaru

Základem každého dobrého a silného vývaru je pořádný kus masa a kostí. Na tuto oblíbenou a tradiční polévku potřebujeme koření, jako je nové koření, sůl, pepř a někdo přidává i bobkový list. Mezi základní kořenovou zeleninu do vývaru patří mrkev, celer a petržel. Někdo do vývaru přihodí i celou cibuli, aby byla barva sytější.

Překvapivé potraviny, které vývar ozvláštní

Přestože je vývar velmi tradiční polévkou, nebojte se do něj přidat i jiné potraviny. Mezi další druhy zeleniny, které můžete do vývaru přidat, patří například paprika či rajče a nebojte přidat také lusky zeleného hrášku. Nudle můžete v této polévce nahradit kroupami, malými knedlíčky z vajíčka a mouky nebo i kousky opraženého rohlíku.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak použít brambory do vývaru?

Kde jsme přišli na brambory? Vývar s bramborami je tradičním receptem Těšínského Slezska. Brambory se doporučuje vařit odděleně, nejlépe ve slupce. Po uvaření je stačí nakrájet na malé kostičky nebo je rozdrtit vidličkou. Zalijte horkým vývarem a můžete podávat. Některé domácnosti dokonce do vývaru dávají i bramborovou kaši.

Mléko do uzené polévky

Ano, další alternativní a velmi neobvyklou věcí je dochucení uzené polévky mlékem. Právě na Těšínsku se do uzené polévky kromě nakrájených brambor, masa z uzených kostí a krup nalévalo také studené mléko. Mléko dodá polévce jemnější a plnější chuť. I když se to na první pohled může zdát zvláštní, nebojte se a zkuste to.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/article/how-to-upgrade-soup-broth/