Trik, jak uvařit těstoviny rychle, je překvapivě snadný a hodí se do mnoha receptů
Těstoviny jsou potraviny, které si oblíbily miliony lidí na celém světě. Dají se podávat jako příloha, ale jsou skvělé také do salátů nebo na zapékání. Italové s tímto způsobem přípravy těstovin asi nebudou souhlasit, protože vaření si velmi užívají. Někteří lidé věnují přípravě omáčky klidně několik hodin.
Někdy je nutné ušetřit peníze a také energii
Uvařte si pomocí triku těstoviny, které se nebudou lepit a uděláte je přímo v nepřilnavé pánvi. Postup je velmi jednoduchý. Vezměte si těstoviny, pro tento způsob vaření se hodí špagety, dejte je do nepřilnavé pánve, přidejte studenou vodu a uvařte. Připadá vám to jednoduché? Také je.
Těstoviny jsou připravené k ochutnání. Myslíte si, že je to stejná metoda, jakou používáte? Ve skutečnosti jde o jiný způsob přípravy. Tím, že nemusíte čekat na to, až se voda začne vařit, ušetříte nejen vodu, ale také energii za vaření. Množství vody v hrnci je potřeba vyšší, než je třeba v pánvi, ale výsledek je stejný – těstoviny jsou uvařené do pár minut.
Metoda se používá spíše k dopečení těstovin
Někteří Italové jsou s metodou obeznámení, ale využívají ji spíše k dopečení již hotových těstoviny na pánvi nebo ji použijí na jiné recepty. Patří sem ty na bázi ryb, používá se také na škeble nebo cikády. Metoda je vhodná pro recepty s těstovinami, které se vaří jen poloviční dobu a poté se vhodí do hrnce s omáčkou, kde se vlastně dovaří.
Celkově se metoda vaření těstovin na pánvi a ve studené vodě liší od postupu, na který jsme zvyklí v naší kulinářské tradici. Čas od času ale není na škodu vyzkoušet nové, alternativní způsoby vaření nebo pečení. Ušetříte svůj čas, energii a také vodu, můžete si tak připravit o něco více salátu nebo věnovat čas příjemnějším činnostem. Každá žena v kuchyni vylepšuje své kuchařské umění a díky některým trikům může ušetřit mnoho času.
Zdroj: https://www.jessicagavin.com/how-to-cook-pasta/