
Tyto potraviny do lednice nepatří. Ztrácí pak chuť a živiny, některé se dříve zkazí
V dnešní době můžete dlouhodobě skladovat i velké množství potravin. Takové pohodlí znamená, že do ledničky dáváme všechny potraviny, abychom je uchovali déle čerstvé. Ne všechny tam ale patří a je možné, že jim naopak trvanlivost zkrátíte.
Nízká teplota může změnit chuť potravin
Může ho také zbavit živin nebo přispět k vytvoření plísně a znehodnocení. Přinášíme seznam potravin, které byste do chladničky dávat vůbec neměli. Patří sem například rajčata, která nemají ráda chlad. V ledničce ztrácejí vůni i chuť. Dejte je pouze na kuchyňskou linku nebo do spíže – budete je mít po ruce. Rajčata jsou bohatým zdrojem vitaminu C, draslíku i kyseliny listové.
Med v lednici? Tento dar přírody byste měli raději nechat ve spíži nebo na lince, kde na něj nepůjde slunce. Med nemá rád zimu. Skladujte ho při pokojové teplotě, ale dejte pozor na sluneční paprsky. Med je bohatým zdrojem kyseliny listové, obsahuje také železo nebo draslík.

Do lednice nepatří ani cibule, česnek nebo brambory
Burákové máslo patří mezi potraviny, které byste neměli dávat do chladničky. Používá se na palačinky, dezerty a koktejly. Bohužel spousta lidí netuší, jak ho má skladovat, aby neztratilo svou nutriční hodnotu a hlavně chuť. Uschovávejte ho v tmavé skříni. Arašídové máslo je zdrojem vitaminu B, fosforu, draslíku a železa.
Kromě rajčat sem nepatří další zelenina – okurky, cukety nebo papriky. Do lednice nedávejte ani cibuli, česnek nebo brambory. U brambor se může škrob změnit na cukry. Tropické ovoce, jako je avokádo, mango nebo ananas, se také do lednice nehodí. Ovoce by mělo zůstat na kuchyňské lince – jablka, hrušky nebo meruňky. Ti, kdo ho skladují v lednici, mohou zavinit to, že se na nich objeví hniloba mnohem rychleji. Do lednice by se neměla dávat ani vajíčka, ale mnoho lidí to tak dělá, aby se nekazila.
Zdroj: https://www.foodnetwork.com/healthy/packages/healthy-every-week/healthy-tips/foods-you-should-not-refrigerate