Pomazanky1

U koupených uzenin si nikdy nemůžeme být jisti kvalitou. Vyzkoušejte raději chutné domácí pomazánky

Mnoho lidí přestalo kupovat uzeniny v obchodě. To má samozřejmě hned několik důvodů. Jedním z hlavních je pochybnost o kvalitě. Složení si sice můžeme přečíst na etiketě nebo nám ho řeknou u pultu, nikdy ale nevíme, jak staré tyto uzeniny jsou. Není žádnou výjimkou, že se uzeniny několik dní napouští a tím se omlazuje jejich vzhled. Ani jedna z těchto látek samozřejmě není dobrá pro lidské tělo, a proto vám doporučujeme vyměnit uzeniny za velmi rychlé domácí pomazánky, u kterých budete mít jistotu, že jíte pouze čerstvé a kvalitní pokrmy.

Zdroj obrázku: Freepik

Avokádová pomazánka

Pro velmi dobrou avokádovou pomazánku budete potřebovat pouze pár surovin. Nejprve uvařte 3 vejce natvrdo. Mezitím můžete oloupat avokádo a cibuli. Vejce nechte vychladnout, pak je oloupejte, přendejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Dále přidejte také rozmačkané avokádo, najemno nakrájenou cibuli a polévkovou lžíci majonézy. Vše důkladně promíchejte, pak už stačí jen dochutit podle své chuti. Přidat můžete čerstvé i sušené bylinky či trochu soli.

Zdroj obrázku: Freepik

Makrelová pomazánka

Na makrelovou pomazánku budete potřebovat celou makrelu. Než z ní začnete dělat pomazánku, zbavte ji nejprve kůže i kostí. Nakrájejte najemno jednu malou cibuli, přidejte k ní vidličkou dvě rozmačkaná uvařená vejce a pak už stačí jen přidat makrelu. Vše důkladně promíchejte a spojte vidličkou. Přidat můžete také dvě kyselé okurky, jednu polévkovou lžíci majonézy a čajovou lžičku plnotučné hořčice. Pokud je makrela příliš suchá a je pro vás obtížné vše spojit do pomazánky, vezměte si na pomoc tyčový mixér, který tuto práci odvede za vás. Obě tyto pomazánky si můžete vychutnávat na čerstvém pečivu, ale i topinkách. Velmi chutné jsou s kombinací čerstvé zeleniny. Pomazánky můžete připravit o trochu více a uchovat ji v lednici do dalšího dne.

Zdroj: https://www.yummly.com/recipes/homemade-spreads-for-bread