Uvařit dobře těstoviny nemusí být jednoduché. Se základními triky se ale vždy povedou
Řekli byste, že uvařit těstoviny není nic složitého? Tento druh pokrmu sice patří k základním jídlům, se kterými si poradí i menší děti, zkazit se toho ale dá i tak dost. Když si nedáte pozor, budou rozvařené, když je ve vodě necháte o něco kratší dobu, budou tvrdé. Vždy se řiďte návodem na obalu a dodržujte přesný čas. Také nemíchejte dva různé typy těstovin dohromady.
Zkuste celozrnné těstoviny
Pokud chcete vyzkoušet o něco zdravější alternativu, vyzkoušejte celozrnné těstoviny místo pšeničných. Zpravidla se vaří o něco déle a mají trochu jinou chuť, proto si nejprve ověřte, že vaše rodina nebude mít s jejich konzumací problém. Jinak jsou ale plnohodnotnou náhradou klasických bílých těstovin.
Pokud se vám povedlo těstoviny trochu rozvařit a na skus jsou příliš měkké, můžete je do jisté míry zachránit prolitím studenou vodou ihned po scezení. Pokud ani to nepomohlo, dejte je zapéct do trouby se sýrem a libovolnou zeleninou, uvidíte, že to bude kombinace natolik lahodná, že si rozvařených těstovin nikdo ani nevšimne.
Rychlý a chutný recept
Nevíte, s čím těstoviny zamíchat? Osmažte kousky kuřecích prsou se špenátem a česnekem, přidejte nasekaný sýr s modrou plísní a pár lžic smetany. Smíchejte s vařenými těstovinami, tymiánem a dalším kořením podle chuti a malou chvíli za stálého míchání restujte. Jednoduchý a rychlý recept u vaší rodiny stoprocentně zaboduje.
Na každých deset dekagramů použijte jeden litr vody. I v případě, že budete těstovin vařit méně, je lepší vodou nešetřit a nalít do hrnce alespoň jeden litr. Pokud do vody přilejete trochu oleje, těstoviny se neslepí a nepřilepí se na dno hrnce. Sůl se používá hrubozrnná a do těstovin se sype, až když se voda začíná vařit, tj. těsně před vsypáním těstovin. Sporák mějte v tuto chvíli nastavený na co nejvyšší stupeň, aby se po přidání těstovin voda začala opět vařit co nejdříve.
Zdroj: https://tasty.co/article/jesseszewczyk/basic-pasta-cooking-tips