Vyvar1

Uvařte si dokonalý vývar, který postaví na nohy a zasytí. Inspirujte se naším receptem

Zřejmě se shodneme na tom, že není nic výživnějšího a chutnějšího po nočním večírku než pořádný kuřecí vývar. Jeho silná chuť, jemná konzistence i mnoho vitamínů a pozitivních účinků na lidské tělo vás přesvědčí o tom, že je vývar to pravé pro vaše tělo. Jak ho ale připravit? Vyzkoušejte tento snadný, ale skvělý recept.

Mnoho známých kuchařů se neustále dohaduje o tom, jak má vypadat ten nejlepší vývar. Polévka by měla být určitě velmi chutná, to však není jediné a hlavní kritérium, které má kuřecí vývar mít.

Důležitá je jeho síla

Síla kuřecího vývaru ovlivňuje chuť polévky i celkový přínos vašemu tělu. Dostatečnou sílu tomuto vývaru přinesete správným postupem i dostatečně dlouhou dobou vaření. Vyzkoušejte tento postup a naučte se ten nejlepší kuřecí vývar.

Zdroj obrázku: Freepik

Ze všeho nejdříve si připravte maso. Celé kousky kuřete důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a očistěte veškeré části, které v polévce nechcete mít. Na řadu přichází zelenina. Připravte si:

  • mrkev,
  • petržel,
  • celer,
  • pórek,
  • cibuli.

Mrkev spolu s celerem a pórkem umyjte pod tekoucí vodou, poté oloupejte a znovu umyjte. Petržel stačí umýt pod tekoucí vodou, abyste se zbavili případných nečistot ze zahrady či obchodu. V dalším kroku oloupejte cibuli a vhoďte do hrnce. Pod hrncem můžete už klidně plotnu rozpálit, vložte také maso i veškeré koření a vše zalijte asi dvěma litry vody. Varnou desku nechte na mírném ohni a nikam s vařením nespěchejte, postupně odebírejte pěnu, která se tvoří na hladině v hrnci. Jedině tak se zbavíte zakalení v polévce.

Zdroj obrázku: Freepik

Po chvíli přidejte zeleninu

Po chvíli vaření můžete přidat také zeleninu a vařte přibližně hodinu. Pokud budete chtít do vašeho kuřecího vývaru přidat také nudle, připravte si je během vaření polévky. Na desce smíchejte mouku spolu s vejcem a solí. Po uhnětení vám vznikne nudlové těsto, které bude skvělým doplňkem vaší polévky.

Po uvaření nudlí i polévky můžete servírovat do hlubokého talíře. Navrch nezapomeňte přidat čerstvou petrželku nasekanou najemno.

Zdroj: https://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_make_chicken_stock/