V kuchyni trávíme každý den spoustu času. Šikovné triky vaření usnadní
Každá žena v domácnosti ví, jak je náročné skloubit práci, rodinu a ještě volný čas tak, aby na všechno měla dostatečný čas. Práci si můžeme ulehčit například v kuchyni, kde trávíme mnoho času vařením a přípravou jídel. Pomocí jednoduchých triků můžeme ušetřit i několik minut času, což za týden udělá pár hodin.
Existují triky, díky kterým si usnadníte vaření, a přitom budou jídla stejně chutná
Například u smažení cibule si můžete pomoci jedlou sodou, kterou na cibuli lehce nasypte. Pokud máte rádi luštěniny, přidejte do vody při jejich namočení nebo vaření jednu lžičku sody, budou měkčí rychleji. V hrnci hrachové polévky určitě toto množství jedlé sody nepoznáte, takže se nemusíte bát, že by vám výsledné jídlo nechutnalo.
Pokud potřebujete máslo, ale zapomněli jste ho vyndat z ledničky, aby povolilo, můžete ho nastrouhat. Máslové hoblinky totiž budou měkčí mnohem dříve a můžete je dát do omáčky, kde se i rychleji rozpustí. Pokud potřete struhadlo olejem, nebude se na něj při strouhání lepit sýr. Měkké sýry je nutné nastrouhat hned, co je vyndáte z ledničky, jinak při pokojové teplotě změknou a budou se lepit.
Jednoduché triky, které ve finále ušetří minuty v kuchyni
Spálili jste polévku? Nevadí, pomůže krajíček chleba, který nechte v polévce povařit asi 20 minut. Nakonec dejte hrnec z ohně, vložte do něj ještě polovinu cibule, nechte několik minut působit a po nahořklé připálené chuti nebude ani stopa. Polévku poté přelijte do čistého hrnce, nenechávejte ji v původním.
Když naklepáváte maso, dejte ho předtím od igelitového sáčku. Nejenže si ušetříte práci s čištěním kuchyňské linky, ale také nebudete muset umývat paličku na maso. A pokud i vy máte některé triky, které pomohou v kuchyni, neváhejte se s nimi podělit se svými kamarádkami. Ušetřený čas můžete věnovat příjemnějším činnostem nebo si vyrazit s dětmi na výlet.
Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/meal-prep-tips