Vejce1

Vaření vajíček je dobře známé, ale některé triky je dovedou k dokonalosti

Vejce jsou oblíbeným pokrmem, který se dá vařit na ty nejrůznější způsoby. Někteří z nás je vaří velmi často, a to právě pro jejich různé variace přípravy, ale také pro jejich rychlou úpravu, a jsou tak ideálním jídlem pro lidi, kteří nestíhají. Zdá se, že na přípravě vajec není vůbec nic nejasného, umí je udělat každý a vždy se povedou. Opak je ale pravdou, pomocí těchto triků budou vaše vejce ještě chutnější. Co můžete udělat jinak?

Zdroj obrázku: Freepik

Míchaná vejce

Míchaná vejce jsou jedním z oblíbených příprav vajec. Dají se totiž konzumovat hned na několik způsobů, můžete si je připravit se zeleninou, bylinkami, uzeninou či sýrem. Existuje ale jedna ingredience, o které byste při vaření vajec pravděpodobně neuvažovali, a přesto tam patří. Když pokapete vejce na pánvi trochou citronové šťávy, získají míchaná vejce mnohem lepší chuť, než na jakou jste byli doposud zvyklí. Nevěříte? Vyzkoušejte a už nikdy neuděláte míchaná vejce bez přidání citronové šťávy.

Zdroj obrázku: Freepik

Vajíčka na hniličku

Připravit vajíčka na hniličku už není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Je nutné dodržet přesný počet minut jejich vaření, abyste docílili tuhého bílku a tekutého žloutku. Někdy se vám nemusí vejce na hniličku podařit ani tak, velmi důležité také je, na jak velké plotýnce vejce vaříte a jak silný jste nastavili plamen. Pokud tedy opravdu stojíte o to pochutnat si na vajíčkách na hniličku, máme pro vás jeden trik. Zkuste dát do hrnce s vodou, ve které vejce vaříte, jednoho velkého panáka lihového octa. Díky tomu urychlíte proces tuhnutí bílku uvnitř vejce. Můžete si tak být jistí, že když dodržíte minimální čas pro vejce na hniličku, bílek již bude tuhý a nestane se, že by ztuhnul i žloutek. Jestli tedy stojíte o snídani s vejci na hniličku, hurá do toho. Teď už nám nezbývá nic jiného než vám popřát dobrou chuť.

Zdroj: https://tasty.co/article/jesseszewczyk/12-egg-cooking-tricks-straight-from-the-pros