
Vybrané části kuřete jsou pro konzumaci lepší
Kuřecí maso je jedním z nejpopulárnějších druhů masa na světě. Existují stovky možností jeho přípravy a průměrně každý z nás zkonzumuje ročně asi 30 kilogramů tohoto masa. Ať už dáváte přednost smaženému, dušenému, pečenému, grilovanému nebo vařenému, jeho obliba tím neklesá. V každém případě vám bude chutnat. Některé části kuřete jsou pro naše zdraví lepší než jiné. Řekneme vám, jakou část kuřete byste nikdy neměli jíst. A naopak se podíváme na kus masa, který je pro naše tělo nejlepší.
Nejzdravější část kuřete
Všichni předpokládáme, že nejzdravější částí kuřete jsou prsa. Jde o nejdražší kus kuřecího masa, který najdete v obchodě, a existuje nespočet receptů, které si z nich můžete připravit. Pravdou je, že mají nízký obsah kalorií a cholesterolu. Na druhou stranu mají také nejméně myoglobinu. To je způsobeno tím, že kuřata nelétají, takže se v jejich prsou a křídlech netvoří tolik bílkovin nutných pro fungování svalů. Jestli chcete mít maso s minimálním množstvím kalorií, prsa pro vás budou ideální.

Jsou lepší prsa, nebo stehna?
Kuřata hodně využívají ke svému pohybu nohy, a proto jejich stehna obsahují hodně myoglobinu, železa a také více kalorií. Tmavší maso má více zdravotních benefitů, ale také více kalorií. Prsa jsou naopak lepší pro jedince, kteří mají nějakou dietu nebo onemocnění trávicího traktu. Jsou totiž jemnější a lépe stravitelná. Jestli nemáte žádné zdravotní problémy, můžete si klidně vychutnat stehna, protože vám přinesou více živin.
Tohle je nejhorší část kuřete
Kupujete celé kuře z farmy? Většina lidí se v takovém případě snaží zpracovat všechny části zvířete. To je sice chvályhodné, ale také nezdravé. Nikdy z kuřete nejezte ocas, hlavu a plíce. Ocásek je mastný a mohl by se zdát vhodný na vývar, ale nedělejte to. V těchto částech kuřete se skrývají paraziti a bakterie, které nezničí ani vysoké teploty při vaření. Můžete se tím dokonce otrávit. Objevit se mohou příznaky, jako je malátnost nebo bolest hlavy.
Zdroj: https://streetsmartnutrition.com/which-cut-of-chicken-is-best/