Vývarová dieta zatočí s kily přirozeně a s chutí. Tělu může jedině prospět
Světový den obezity nás každý rok upozorňuje na to, jak velký tento problém je. Sice existuje spousta zdravých stravovaných návyků, lidé ale raději preferují smažená a tučná jídla, večer se cpou sladkostmi nebo slanými brambůrky a navíc všechno zapíjejí sladkou limonádou, která obsahuje tolik cukru, že ho ani nelze spočítat. Na světě máme spoustu druhů diet nebo zdravých stravovacích stylů, které ale nejsou pro každého.
Jak funguje vývarová dieta?
Každý z nás vyzkoušel nějakou dietu. Ať se jednalo pouze o pití zeleninových šťáv, detox, nebo konzumaci určitých potravin. Jak ale zatočit s kilogramy navíc, aby vás to nestálo peníze navíc, ale vy si dopřáli kvalitní potraviny? Někdy je to velmi jednoduché. Pomoci mohou například kvalitní vývary z masa nebo zeleniny. Jak funguje vývarová dieta?
Vývar je základ všeho. Dělají se z něj kvalitní a výborné polévky, je také součástí salátů nebo různých omáček. Hodí se k očistě celého organismu a používali ho už ve starém Řecku. Vývarem podpoříte hubnutí, do těla dostanete nejen tekutiny, ale také další živiny, a to díky kvalitnímu masu a použité zelenině. Vývar si navíc můžete zamrazit. Uleví namáhaným ledvinám a dalším orgánům.
Zkuste během dne vypít až 1,5 litru vývaru
Vývarová dieta je většinou spojena s minimem sacharidů. Můžete ji držet tři týdny po sobě, poté je dobré si dát pauzu. Tato dieta spočívá v tom, že denně pijete hotové kvalitní vývary. Dejte si ale pozor, nepoužívejte při jejich vaření instantní kostky nebo bujony, vždy si uvařte čerstvý a poctivý vývar. Díky vývaru přijmete jen malé množství kalorií.
Základem vývaru jsou kosti, chrupavky a také samotné maso. Je dobré ho vařit na mírném ohni klidně i několik hodin. Maso by se mělo snadno oddělovat od kosti a rozpadat se. Pomalý hrnec je na to nejlepší, protože to budete mít bez práce. Přidat pak můžete zeleninu, koření nebo domácí nudle. Vývary patří mezi základ nedělního oběda.
Zdroj: https://www.insider.com/bone-broth-diet