Vyzkoušejte tyto tvarohové řezy a už nikdy nebudete chtít jiné

Tvaroh patří k tradičním a velice oblíbeným ingrediencím při přípravě dezertů, obvykle se z něj dělají náplně, ale přidává se i do těsta pro jeho zjemnění. Pokud máte vše s tvarohem rádi, dnešní recept vás zaručeně příjemně překvapí.

Potřebné suroviny pro přípravu těsta

Na přípravu těsta budete potřebovat následující suroviny:

  • 2 vejce,
  • 1 hrnek plnotučného mléka,
  • 2 hrnky hladké mouky,
  • 1/2 hrnku oleje,
  • 1 hrnek moučkového cukru,
  • 2 polévkové lžíce kakaa,
  • 2 čajové lžičky rozpustné kávy,
  • 1 kypřící prášek do pečiva,
  • 1 vanilkový cukr.
Zdroj obrázku: Pixabay

Potřebné suroviny pro přípravu krému a polevy

Na přípravu krému budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 kelímky měkkého tvarohu,
  • 1/2 litru plnotučného mléka,
  • 1/2 kostky másla,
  • 2 vanilkové pudinkové prášky,
  • 2 polévkové lžíce krystalového cukru.
Čtěte také:  Bolest žlučníku není radno podcenit. Nezdravá strava nebo nadváha problémy jen zhorší

Pokud jde o čokoládovou polevu, tu nejlepší připravíte z následujících surovin:

  • 1 kelímek zakysané smetany,
  • 1 čokoláda na vaření.

Postup přípravy

Všechny ingredience uvedené u přípravy těsta, kromě kávy a kakaa, smíchejte v míse a těsto vyšlehejte do hladka. Plech na pečení vymažte tukem, nejlépe máslem, vysypejte hrubou moukou a nalejte na něj polovinu připraveného těsta. Do druhé poloviny těsta přidejte rozpustnou kávu a kakao a dobře promíchejte. Poté tuto polovinu těsta nalejte na tu první.

Troubu si předehřejte na 200 °C a těsto upečte. Abyste poznali, že je těsto správně upečené, vezměte si špejli nebo párátko a píchněte doprostřed korpusu. Pokud se na dřívko žádné těsto nelepí, je plát upečený.

Čtěte také:  Plíživé onemocnění štítné žlázy ohrožuje každého desátého člověka. Prevence se rozhodně vyplatí
Zdroj obrázku: Pixabay

Než těsto vychladne, připravte si krém. Uvařte podle návodu pudink a než stačí vychladnout, je do něj třeba přidat máslo a tvaroh a směs dobře vyšlehat. Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřete připravený krém a plech dejte na chladné místo, aby krém ztuhl, ideálně do ledničky. 

Ve vodní lázni smíchejte čokoládu a zakysanou smetanu. Když je čokoláda rozpuštěná a směs hladká, hotový dezert jí přelejte. Polevu nechte ztuhnout a moučník je připraven k podávání. Přejeme dobrou chuť!