Prach, který vzniká při těžbě, najde využití na zahradě? Přesně tak! Čedičová mouka vzniká jako vedlejší produkt, nebo lépe řečeno odpad při těžbě horniny.
Na borůvky do lesa? Mnozí raději volí keříky amerických borůvek, které dávají bohatou úrodu sladkých plodů přímo na zahradě. Borůvky k tomu vynikají nejen chutí, ale též obsahem vitamínů a prospěšných látek včetně minerálů nebo antioxidantů.
Jablka patří mezi nejoblíbenější tuzemské ovoce. Nepopiratelně pro své blahodárné vlastnosti a výtečnou chuť, ale konzumenty těší též jejich cena. Jak ale docílit, aby vypěstovaná nebo zakoupená jablka vydržela po celou zimu?
Postřik z kvasnic je jednoduchý na přípravu a jedná se o přirozený a ekologický způsob ochrany květin, rostlin a zeleniny před destruktivní činností škůdců. Kromě toho má posilující účinek na růst a je naprosto bezpečný.
Tajnou zbraní chytrých zahradníků, kterou si můžete snadno připravit na své vlastní zahradě, je kopřivový hnůj.
Rebarbora je rostlina, kterou si každý zamiluje. Můžete ji mít i na své zahradě, protože je velmi nenáročná na pěstování. Můžete z ní vyrobit nejen dorty, ale také ovocné kompoty, které pak můžete jíst po celý rok.
Rostlinný hnůj je zahrádkáři vysoce ceněný jako ekologický prostředek k mobilizaci plodin pro růst a bohatý výnos. Pravděpodobně nejznámější je kopřivový hnůj, díky kterému se mnozí lidé začali příznivě dívat na tento bodavý plevel.