Zdánlivě obyčejná hořčice je ve skutečnosti zázračný lék plný prospěšných antioxidantů
Většina z nás si hořčici dokáže představit pouze s masem, se salátem v sendviči a jinde v jídle. Využití v kuchyni má hořčice opravdu široké, ale věděli jste, že v minulosti se pomocí hořčice ošetřovaly rány? Hořčice má i v těchto místech využití, kde přesně?
Zajímavosti
Zřejmě největší zajímavostí je, že hořčice byla nejdříve dezertem. Byla dovezena Napoleonem, ale nikdo nevěděl, jak hořčici přesně jíst. Byla podávána přesně po druhém chodu, jako zákusek. Později se začala užívat i jako lék na obtížně se hojící rány. Aplikovala se ke snížení bolesti, pálení a zabraňovala tvorbě puchýřů a jizev. Také se dávala do lázně. Stačí dvě polévkové lžíce hořčice a zrelaxujete své unavené svaly, které se díky hořčici řádně zregenerují. To stále ale není vše. Hořčice může poskytnout další přínosné účinky.
Hořčičný olej
Hořčičný olej ze semen hořčice je dokonalý pro péči o vlasy. Obsahuje značné množství vitamínů, jako je A, C a K. Je bohatý také na selen, thiamin, fosfor, niacin, riboflavin nebo omega-3 mastné kyseliny. Takový olej má zahřívací, zvláčňující a změkčující vlastnosti. Díky těmto účinkům bude suchá a citlivá pokožka bez lupů a vlasové folikuly budou vyživené a vlasy celkově lesklé.
Velké množství antioxidantů
Hořčičná semínka a olej z nich obsahují velké množství antioxidantů, které zlepšují krevní oběh, vyživují pokožku obličeje i hlavy, podporují imunitní systém, urychlují a stimulují trávení, zlepšují chuť k jídlu, chrání před předčasným stárnutím, ničí volné radikály, léčí záněty a normalizují metabolismus tuků. Za zmínku také stojí tonizační účinky, které působí na vyrovnání barvy pleti. Věděli jste, že takovou hořčici lze vyrobit i doma? A to bez zbytečné chemie a velmi lahodnou.
Zdroj: http://www.mustardgirl.com/healthbenefits