![Flakes 5200175 1920[1]](https://feminela.cz/wp-content/uploads/3316/znama-nevabna-kase-ziskava-na-popularite-chuti-neoslovi-ale-pro-zdravotni-ucinky-ji-zeny-zacinaji-jist.jpg)
Známá nevábná kaše získává na popularitě. Chutí neosloví, ale pro zdravotní účinky ji ženy začínají jíst
Když přemýšlíme nad tím, co si dát k snídani, je ovesná kaše patrně až na tom úplně posledním místě. Je to vcelku logické, protože toto jídlo ani dobře nechutná, ani nijak zajímavě nevypadá. Přesto začíná být trendem tuto nevábně vypadající kaši jíst. Z jakého důvodu? Ukazuje se, že má mnoho zdravotních benefitů.
Celá řada prospěšných látek
Ovesná kaše je sice na první pohled obyčejné jídlo, ale ve skutečnosti skrývá mnoho důležitých látek. Jedná se třeba o vitamíny skupiny B, stejně jako jde o vitamíny A, vitamín E, stejně jako třeba K. Opomenout nelze ani bohatý výčet minerálů, v čele se zinkem, vápníkem, fosforem, železem a hořčíkem. Je také skvělým zdrojem rozpustné vlákniny, která má velký význam pro správné fungování zažívacího systému.

Ideální na hubnutí
To vše dělá z ovesných vloček ideální produkt, ze kterého si můžeme připravit snídani, pokud chcete štíhlou postavu, krásnou pleť nebo silné vlasy.
Ovesné vločky také podporují hubnutí, ne proto, že mají nízký obsah kalorií, ale je to díky vysokému obsahu rozpustné vlákniny. Rozpustná vláknina na sebe váže vodu a tím nabývá objemu. To vede k pocitu nasycení. Také dodává energii, reguluje trávení tuků a jiných sacharidů (mezi něž sama také patří), pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a udržovat optimální hladinu krevního cukru. Z tohoto důvodu by kaše neměla být slazena nebo kombinována například s máslem. Pokud jste ale alergičtí na lepek, kaši byste ze svého jídelníčku měli vynechat.
Jednoduchý a rychlý recept
Budete potřebovat:
- půl hrnku ovesných vloček
- půl hrnku vody
- půl hrnku mléka
- půl vymačkaného citronu
- lžíci medu
- hrnek jogurtu
- pár ořechů
- skořice
- nakrájené ovoce dle chuti
Ovesné vločky dáme do hrnce, kde je zalijeme vodou a necháme odstát, aby trochu nabobtnaly a změkly. Poté přidáme mléko a mícháme, dokud kaše nezhoustne. Můžeme přidat med a skořici. Kaši dáme do misky a přidáme ostatní ingredience. Už jen zamícháte a výborná snídaně je na světě.
Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/9-benefits-oats-oatmeal