
Známá tiktokerka prozradila trik, díky kterému chléb vydrží čerstvý až tři týdny
Ceny potravin rostou závratnou rychlostí vzhledem k historicky rekordní inflaci, proto je vhodné šetřit za všech okolností a zamezit jakémukoli zbytečnému plýtvání. Nejčastěji se vyhazuje v domácnostech pečivo, protože po několika dnech ztvrdne nebo zplesniví. Prodloužit trvanlivost chleba je tak klíčový úkol ve snaze ušetřit. Dobré je proto znát trik, jak může vydržet pecen bez úhony až tři týdny. Říkáte si, že to není možné? Stačí kousek řapíkatého celeru a uvidíte!
Zbytečné výdaje navíc
Ročně vyhodí tuzemští spotřebitelé desítky kilogramů potravin, podle statistiků se jedná přibližně o padesát kilogramů jídla, přičemž pečivo a chléb patří mezi nejčastější položky, které končí v popelnici. Znát proto správná pravidla uskladňování pečiva je zásadní pro úsporu peněz a eliminování výdajů navíc. Jednoduché triky pomohou neplýtvat, nadto chleba zůstane dlouho čerstvý, podle znalců poživatelný až tři týdny po zakoupení. Jakým zázračným trikem se toho dosáhne?

Konec plýtvání
Jak ušetřit a zamezit plýtvání je téma, které se řeší též na sociálních sítích. Tématem se zabývá i tiktokerka Katya Meckleová, která na svém profilu sdílí informace o zdravém stravování a o správném skladování potravin, aby nepřišlo ani sousto nazmar. Stačí se jen trochu snažit a žádné jídlo se už nevyhodí, ani chléb. Nejčastějším důvodem, proč právě pečivo lidé vyhazují, je jeho ztvrdnutí a zplesnivění.
Chléb do mrazáku? Raději skladovat s celerem!
Spotřebitelé často ukládají chléb do chladničky, což je chyba a během dvou dnů dochází k jeho plesnivění. Vhodnější je sice skladování v mrazáku v pevné fólii po jednotlivých plátcích, ale existuje ještě mnohem snazší způsob, jak prodloužit jeho čerstvost. Podle Katyi stačí vložit do sáčku s chlebem kousek řapíkatého celeru, tímto způsobem zůstane jedlý po dlouhé tři týdny od nákupu.
Zdroj: https://www.express.co.uk/life-style/food/1622807/best-way-to-store-bread-celery-fridge-TikTok-hack-evg