Zpomalený metabolismus znovu rozhýbe to správné jídlo. Nebojte se svůj jídelníček přiostřit
Máte zpomalený metabolismus a tloustnete? Vaše peristaltika střev je velmi špatná? Je známo, že čím rychlejší metabolismus, tím více kalorií tělo dokáže spálit. A proto si lze dopřát více jídla bez přibírání. To je podložený fakt. A jak jistě víte, s přibývajícím věkem metabolismus zpomaluje a udržet si zdravou váhu a štíhlé tělo je jednoznačně problematické. Existuje několik způsobů, kterými zrychlíte metabolismus a budete se cítit lépe, ale také můžete hubnout.
Vyzkoušejte kapsaicin
Je známo, že kapsaicin obsažený v čili papričkách urychluje metabolismus a může vám pomoci zůstat na dobré váze. Takovou funkci má i kajenský pepř. Kořeněná jídla zvyšují srdeční frekvenci a pomáhají tělu rychleji spálit kalorie. Nedávná studie z roku 2012 potvrdila, že kapsaicin obsažený v čili vám může pomoci denně spálit až o padesát procent více kalorií než bez kapsaicinu. Tato látka také dokáže potlačit hlad, takže hubnutí půjde snáz.
Jak do těla doplnit kapsaicin
Pokud chcete využít veškeré výše zmíněné výhody kapsaicinu, nestačí si sem tam dát jedno ostré jídlo plné čili papriček. Aby byl metabolismus ve střehu, je nutné kapsaicin doplňovat velmi často. Je také třeba zmínit, že strava bohatá na kapsaicin je vhodná pro podporu zdravého srdce a pomáhá snížit hladinu špatného cholesterolu v krvi. Pokud nemáte rádi pálivá jídla, je možné kapsaicin zakoupit ve formě tablet v lékárně.
Má to ale háček
Musíme včas upozornit, že ne všichni lidé snesou pravidelné užívání pálivých jídel, tedy kapsaicinu. Takové jídlo může u citlivějších lidí způsobit velké křeče v břiše, nevolnosti a průjem. Především u těch lidí, kteří nejsou na takovou stravu zvyklí. Pokud tedy nemáte žádné zdravotní potíže, především ty žaludeční, můžete do své stravy postupně a pomalu přidávat ostrá jídla. Existují také studie, které naznačily, že pojídání kapsaicinu může zabránit žaludečním vředům a snížit zánět ve střevech pomocí průtoku krve.
Zdroj: https://www.nytimes.com/2006/11/28/health/nutrition/28real.html