French 1647192 1920

Tajný tip na odstranění zápachu po smaženém jídle

Smažené jídlo sice není příliš zdravé, ale chutná výborně. Kromě nepříliš zdravého složení však má další nevýhodu. Ta spočívá v přípravě, během které se všude možně uvolňuje zápach přepáleného oleje. Mít tímto způsobem ovoněný celý byt určitě není nic příjemného. Hodí se tak znát způsob. Jak si se zápachem jednoduše, rychle a hlavně levně poradit.

Co budete potřebovat pro odstranění zápachu po smaženém jídle?

  • Ocet
  • Hřebíček
  • Skořice
  • Citronová šťáva

Ocet jako nedílná součást voňavého domova

Ocet je naprostým přeborníkem v přebíjení zápachu a nepříjemných pachů. Pokud se rozhodnete smažit, připravte si vedle ještě hrnec s octem. Ten namíchejte s vodou a dejte vařit bez pokličky po celou dobu smažení. Pára, která se bude z hrnce uvolňovat, pomůže s pohlcením částeček zápachu od smažení. Pro tyto účely si hodí nejenom klasické, ale také jablečný ocet.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Aromatický hřebíček

Při využití podobného postupu jako v případě octa můžete zvolit také hřebíček. Ten má své přirozené aroma a příjemnou vůni, která si poradí se zápachem přepáleného oleje. Navíc se skvěle hodí i pro klasické provonění domácnosti, takže se nebojte nakoupit si více balení.

Skořice nebo vanilka

Krásně vonícím pomocníkem proti zápachu ze smažení je skořice. Zde můžete použít buď celé skořicové tyčinky, nebo její sypanou variantu. Alternativou je také vanilka, která je však většinou dražší.

Přímo do oleje přidejte plátek sušeného jablka nebo citronu

Pro zabránění zápachu můžete přímo do oleje na pánvi přidat kus citronu či jablka, případně kombinaci. Chuť připravovaného pokrmu to nijak zásadně neovlivní, ale rozdíl v intenzitě nechtěného zápachu rozhodně poznáte. Podobně funguje také citronová šťáva, kterou můžete také přímo přidat. Výhodou této varianty je i osvěžení chuti připraveného pokrmu, což se hodí například při přípravě šťavnaté ryby.