Máte v kuchyni mravence? I přestože mají v přírodě své místo a patří mezi užitečný hmyz, ve spíži je nechceme. Jejich přítomnost pro nás sice není nijak škodlivá, ale dokážou napáchat nemalou spoušť. Nejčastěji k nám zavítávají v období jara a léta.
Žádný cukr ani žádná sůl! Tyto dvě složky nejsou v žádném případě pro lidské zdraví zdravé. Sůl ničí játra a cukr podporuje vznik cukrovky druhého typu. Nemluvě o přibírání na váze a následném onemocnění srdce.
Čisté a hebké ručníky či osušky, do kterých je radost se po vykoupání zabalit? A co teprve ložní prádlo, ve kterém se příjemně usíná?
Zbyly vám nespotřebované uzeniny nebo zbytek pečeného masa od oběda a nechcete ho vyhodit? Potřebujete uskladnit syrové maso, ale nejste si jistí, jak dlouho vydrží a co udělat proto, aby si po rozmrazení udrželo svoji barvu, chuť i vůni?
Když předpověď ukazuje, že nás čeká horký den, je vhodné se věnovat své pleti, aby netrpěla pod slunečními paprsky. Proto je dobré vědět, jak můžete o pleť v horkých dnech pečovat.
Komáři, klíšťata, blechy, vosy, včely a jiný hmyz se zvyšujícími se teplotami ožívá. Časté pokousání a otravný hmyz však nejsou důvodem k rezignaci na pobyt venku. Nezoufejte! Existuje několik kroků, díky kterým na tyto malé otravné potvůrky vyzrajete!
Některá tradiční jídla jako vývar si neumíme představit jinak, než jak je známe od svých babiček. Zkuste trochu experimentovat. Je mnoho doplňků a potravin, které bychom do vývaru mohli dát a ozvláštnit tím jeho chuť.