Close Up Fried Dumplings Asian Dish Can Be Used As Background

Zamrazené knedlíky budou vždy po ruce. S několika triky se nebudou k sobě lepit

Knedlíky jsou velmi oblíbenou přílohou. Mražené knedlíky můžete mít pak rychle hotové, pokud nemáte čas na vaření. Jestli chcete mít kvalitní jídlo vždy po ruce, můžete si knedlíky zamrazit, ale nastává otázka, jak to udělat, aby se malé knedlíčky nelepily k sobě? Uvedeme několik tipů, které by vám mohly pomoci.

Jak zaručit, aby se neslepily?

Chcete si knedlíčky zamrazit, ale nevíte, jestli budou lepší syrové, nebo uvařené? Jaké knedlíky můžete zamrazit, abyste pak měli co nejméně práce s vařením? Někteří kuchaři říkají, že pokud dáte do mrazáku knedlíky syrové, jejich těsto se pak změní a po vytažení z mrazáku půjdou špatně uvařit. Knedlíky ale můžete před vložením do mrazáku blanšírovat.

Nejdříve si připravte těsto i náplň. Ve velkém hrnci si připravte vodu, přiveďte ji k varu a přidejte trochu soli a lžíci oleje. Knedlíky dejte do vroucí vody a po 30 vteřinách je vyndejte. Nejlepší bude, když to uděláte po několika knedlících. Díky tomu nebude žádný knedlík ve vodě příliš dlouho.

Zdroj obrázku: Freepik

Poté je dejte na plech vysypaný moukou nebo ho můžete potřít olejem. Knedlíky se ale nesmí vzájemně dotýkat. Jinak budou lepit a místo knedlíčků budete mít jednu velkou hroudu, na kterou nebudete mít ani chuť. Plech s knedlíky pak můžete vložit do mrazáku, ale musíte počkat, až budou úplně vychladlé. Po dvou hodinách budou zamrzlé, takže je můžete z plechu přendat do sáčků nebo krabice. Na každý balíček si napište datum, kdy jste je zamrazili.

Těsto na knedlíky si můžete připravit i předem, ale kuchaři to nedoporučují. Základem dobrých knedlíčků je vynikající těsto a to připravíte pouze pravidelným cvikem. Během několika vaření si pak budete připadat jako odborník na knedlíčky, protože těsto bude dokonalé. Předem si ale můžete připravit nádivku, kterou můžete uložit do lednice na jeden až dva dny. Na internetu pak najdete mnoho receptů s nádivkami.

Zdroj: https://healthynibblesandbits.com/how-to-freeze-dumplings/