
Palačinky se špenátem: Dokonalá večeře připravená během chvilky
Hledáte recept na ideální večeři, která zasytí, bude zdravá, zachutná celé rodině a nebude stát jmění? Vyzkoušejte lahodné palačinky na slaný způsob se špenátovou náplní. Vynikající večeře bude na stole v cuku letu a ještě vám doplní potřebné minerály a vitamíny.
Zdravý špenát
Mladý, čerstvý špenát obsahuje velké množství pro tělo důležitých látek. Mezi ty nejhlavnější patří: mangan, fosfor, vápník, draslík, sodík, železo, a především kyselinu listovou. Vitamíny A, B, C a nesmíme zapomenout ani na bílkoviny. Má také vliv na posílení imunity, posílení vlasů, nehtů, zubů a kostí, pomáhá při zácpě a krvetvorbě. Je toho celkem dost, co nám může špenát nabídnout. Když takový špenát doplníte palačinkami a sýrem, získáte jídlo nabité vitamíny, minerály, bílkovinami i sacharidy. Jak uvařit tuto zdravou pochoutku, a co budete potřebovat?

Suroviny
- mléko 2 sklenice
- hladká pšeničná mouka 200 gramů
- vejce 2 kusy
- olej
- mražený špenát nebo čerstvé listy 1 kg
- česnek 4 stroužky
- máslo
- sýr feta 1 balení
- eidam 200 gramů
- smetana na vaření
- sůl
- pepř
Nyní si připravte těsto na palačinky. A to tak, že smícháte mléko, vejce, mouku, půl lžičky soli a ze všeho metličkou umíchejte hladké těsto – bez žmolků. Palačinky opékejte na pánvi vymazané olejem. Až budete mít palačinky hotové, dejte je stranou a vrhněte se na špenátovou nádivku.

Oloupejte česnek a cibuli. Rozpalte pánev a osmažte na ni cibuli, přihoďte špenát. Přikryjte pokličkou a nechte obojí změknout. Přidejte sůl podle chuti. Jakmile bude špenát provařený, dejte do špenátu oba sýry. Hotovou směs natřete na palačinky a srolujte. Takhle připravené palačinky umístěte do vymazaného pekáčku a předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte smetanu na vaření s nastrouhaným sýrem mozzarella – nemusí být a nalijte obojí na palačinky. Pečte přibližně 40 minut.