
Víte, že se dají vejce zmrazit? Zkuste jednoduchý trik
Možná to nevíte, ale i takové vejce můžete jednoduše zmrazit a mít tak k dispozici pro pozdější využití. Jeho chuť je po vytažení z mrazáku téměř stejná jako když koupíte čerstvé.
Ukážeme vám postup krok za krokem
Stačí každé vejce rozklepnout do tvořítek na led. Pokud využijete bílek a žloutek zvlášť, rozdělte je již při rozklepávaní. Poté vejce vložte do mrazáku a počkejte asi dvě hodiny, dokud neztuhnou. Poté je můžete z tvořítek vyndat a dát do jiné větší nádoby. Pokud vám nepůjdou vyklepnout, zkuste je dát na minutu do horké vody a povolí. Uchovávat je takto můžete až jeden rok. Vejce po vydání nechte povolit při pokojové teplotě a využijte k masu, do omelet nebo dezertů.

Kromě vajec můžete zmrazit i další potraviny
Vajíčka nejsou jedinou potravinou, kterou můžete dát k ledu. Ukážeme vám několik dalších, které můžete zamrazit a mít tak připravenou zásobu.
- Vývar můžete dát také do tvořítek na led a využít na omáčky
- Zmrazení kostky kávy jednoduše přidáte do klasické kávy a vytvoříte kávu ledovou
- Stejně si můžete uschovat také citronovou šťávu, která se také hodí do dezertů nebo omáček
Našli bychom ještě další potraviny, které se vyplatí zamrazit a později jako když najdete. Čerstvé bylinky si nasekejte a do tvořítek na led je přidejte společně s olivovým olejem. Zázvor využijete hlavně v zimním období, především do čaje. Oloupejte ho, nastrouhejte a uložte do tvořítek. Budete mít kdykoliv k dispozici skvělé koření do jídel i do horkého čaje.
Věděli jste, že můžete zamrazit také…?
Mezi neobvyklé potraviny patří třeba tvrdý sýr, zamrazit můžete eidam, parmezán nebo mozzarellu. Má však tendence se po rozmrazení drolit. V mrazáku vydrží asi 4 měsíce. Ořechy musíte v mrazáku uchovat ve vzduchotěsné nádobě a pri pečení je můžete použít zmrazené, jen je budete muset péct delší dobu.