Egg 2147169 1920

Víte, že se dají vejce zmrazit? Zkuste jednoduchý trik

Možná to nevíte, ale i takové vejce můžete jednoduše zmrazit a mít tak k dispozici pro pozdější využití. Jeho chuť je po vytažení z mrazáku téměř stejná jako když koupíte čerstvé. 

Ukážeme vám postup krok za krokem 

Stačí každé vejce rozklepnout do tvořítek na led. Pokud využijete bílek a žloutek zvlášť, rozdělte je již při rozklepávaní. Poté vejce vložte do mrazáku a počkejte asi dvě hodiny, dokud neztuhnou. Poté je můžete z tvořítek vyndat a dát do jiné větší nádoby. Pokud vám nepůjdou vyklepnout, zkuste je dát na minutu do horké vody a povolí. Uchovávat je takto můžete až jeden rok. Vejce po vydání nechte povolit při pokojové teplotě a využijte k masu, do omelet nebo dezertů.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Kromě vajec můžete zmrazit i další potraviny 

Vajíčka nejsou jedinou potravinou, kterou můžete dát k ledu. Ukážeme vám několik dalších, které můžete zamrazit a mít tak připravenou zásobu. 

  • Vývar můžete dát také do tvořítek na led a využít na omáčky 
  • Zmrazení kostky kávy jednoduše přidáte do klasické kávy a vytvoříte kávu ledovou 
  • Stejně si můžete uschovat také citronovou šťávu, která se také hodí do dezertů nebo omáček 

Našli bychom ještě další potraviny, které se vyplatí zamrazit a později jako když najdete. Čerstvé bylinky si nasekejte a do tvořítek na led je přidejte společně s olivovým olejem. Zázvor využijete hlavně v zimním období, především do čaje. Oloupejte ho, nastrouhejte a uložte do tvořítek. Budete mít kdykoliv k dispozici skvělé koření do jídel i do horkého čaje. 

Věděli jste, že můžete zamrazit také…?

Mezi neobvyklé potraviny patří třeba tvrdý sýr, zamrazit můžete eidam, parmezán nebo mozzarellu. Má však tendence se po rozmrazení drolit. V mrazáku vydrží asi 4 měsíce. Ořechy musíte v mrazáku uchovat ve vzduchotěsné nádobě a pri pečení je můžete použít zmrazené, jen je budete muset péct delší dobu.