
Kukuřičné lupínky jsou chutné na mnoho způsobů, ozvláštní sladké i slané pokrmy
Také máte ve spíži kukuřičné lupínky, které si vy nebo vaše dítě dopřejete ke snídani či svačince? Jedná se o velmi oblíbenou pochoutku, kterou má rád každý. Ale věděli jste, že si lupínky můžete dopřát nejen v mléce, ale i jako strouhanku nebo jiným způsobem?
Kukuřičné lupínky k salátu
Lupínky se skvěle hodí jako příloha k salátům, ať už zeleninovým, nebo tuňákovým. Záleží na vaší chuti. Lupínky můžete posypat i fazolový salát. Použijte lupínky rozdrcené, nebo celé.
Ozdoba na dort
Dorty zdobíme ovocem nebo piškoty, netradiční ale budou kukuřičné lupínky. Můžete udělat i korpus z rozdrcených lupínků místo sušenek. Rozdrťte lupínky, rozprostřete na dno dortové formy a přidejte rozšlehané vejce s tvarohem a zakysanou smetanou. Do mléčné směsi můžete dát i ovoce. Poté opět posypte rozdrcenými křupínky a polijte máslem, dejte zapéct a vychutnejte si originální dezert.
Strouhanka
Místo běžné pšeničné strouhanky můžete na obalení řízku použít rozdrcené lupínky. Stačí, když do sáčku umístíte lupínky a rozdrtíte je válečkem na těsto. Nyní obalujte běžným způsobem v trojobalu: mouka, vejce a rozdrcené lupínky.
Lehká snídaně
Ke snídani si lupínky nemusíte dopřát pouze v mléce. Hrst lupínků přidejte do jogurtu s čerstvým ovocem, do zákysu, podmáslí či ovocného pyré, záleží opět na vaší chuti.

Nepečený koláč
Výše jsme zmínili pečený koláč, ale z lupínků lze připravit i nepečený koláč. Můžete udělat pudink rozmixovaný s tvarohem, kterým zalijete lupínky nebo zalijte lupínky pouze čokoládou či tvarohem.
Letní zmrzlinový pohár
Lupínky lze využít i pro ozdobu dezertů. Například vynikající vanilková zmrzlina se šlehačkou, kousky čokolády a posypaná lupínky. Lahodná kombinace, kterou budou vaše děti milovat.

Zdravé tyčinky
Rozdrťte lupínky, přidejte med nebo javorový sirup, rozpuštěné máslo, nasekané ořechy, sezam, sušené ovoce, rozprostřete na plech a zapečte. Po upečení nakrájejte a dopřejte si zdravé mlsání.
Placičky k obědu
Nasypte do mísy tři šálky kukuřičných rozdrcených lupínků, přidejte dvě až tři vejce s půlkou šálku hladké mouky a půl šálkem vody. Vše smíchejte, vytvořte bochánky a smažte je dozlatova na oleji. Těsto můžete obohatit o cibulku nebo houby či nějakou uzeninu. Podávat můžete s dobrým dipem, například tvarohovým či avokádovým.