Delicious Bread With Flour Blue Cloth

Domácí chléb z podmáslí je vláčný a nadýchaný

Chcete vyzkoušet nový recept na výborný domácí chléb s luxusní křupavou kůrkou? Máme pro vás tip na skvělý podmáslový chleba. Je křehký, lehký, nadýchaný a rozplývá se na jazyku. Recept je velmi jednoduchý a zvládne jej i pekař začátečník. Pro přípravu těsta používáme ingredience, které má každá hospodyňka doma, a není finančně náročný.

Vraťte se ve vzpomínkách do dětství

Vzpomínáte si, jak jste si jako malí pochutnávali na krajíci čerstvého domácího chleba se sádlem? Tato jedinečná chuť nemusí být už jen pouhou vzpomínkou. Upéct si voňavý domácí chleba můžete i dnes. Stačí k tomu vybrat recept, který nezklame. Náš podmáslový chleba je lahodný a není vůbec těžký na přípravu. Seznam ingrediencí obsahuje běžně dostupné věci, které máte doma. A tak není pečení tohoto domácího chleba finančně náročné.

Jeho podmanivou máslovou chuť si zkrátka zamilujete. Svou lehkostí připomíná toustový chléb. Může se jíst nejrůznějšími přílohami, sýrem i pomazánkami. Nejlépe však chutná s pravým máslem nebo sádlem. Nejdůležitější při pečení je, aby mělo podmáslí při přípravě těsta pokojovou teplotu.

Zdroj obrázku: Freepik

Ingredience

  • 250 g podmáslí (při přípravě těsta musí mít pokojovou teplotu),
  • 1/2 šálku teplé vody,
  • 400 g mouky (typ 650),
  • 100 g celozrnné žitné mouky,
  • 1 lžička soli,
  • 1 lžička cukru,
  • 2 lžíce oleje,
  • 25 g čerstvého droždí.

Příprava

  1. Připravte si mísu, do které přidejte vodu, cukr a droždí. Směs promíchejte a nechte vzejít kvásek.
  2. Do druhé mísy přidejte podmáslí, obě mouky, osolte, zalijte vzniklým kváskem a olejem. Zpracujte těsto.
  3. Mísu s krásně hladkým těstem přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
  4. Vykynuté těsto vložte do formy vymazané máslem a vysypané moukou.
  5. Chléb můžete posypat kmínem, sezamem nebo mákem. Nechte ještě 20 minut kynout.
  6. Těsto vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečte asi hodinu.
  7. Chleba po upečení vyndejte z formy a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Zdroj: https://allwaysdelicious.com/buttermilk-bread-recipe/