Guarana je jakousi speciální kávou, která je bohatá na velmi zajímavé látky a sloučeniny s poměrně specifickými účinky na lidský organismus.
Katarzlyna Błażejewska-Stuhr je dietoložka a také autorka knih o zdravém stravování a životním stylu. Nedávno na instagramu sdílela své krevní testy, jejichž výsledek byl úžasný. Za vynikající zdraví vděčí fyzické aktivitě a také vyvážené stravě, jak sama potvrdila.
Červená řepa obsahuje velké množství vitamínů a minerálů a zároveň málo kalorií (44 kcal na 100 g řepy). Je bohatá na bílkoviny, tuky, vlákninu, vitamín C, kyselinu listovou, vitamín B6, hořčík, draslík, fosfor a železo.
Krupice má blahodárný účinek především na oběhový systém a trávení. Stimuluje střevní funkce, proto by ji měli užívat diabetici a lidé, kteří hubnou. Krupice také snižuje krevní tlak a zlepšuje funkci ledvin.
O výjimečných vlastnostech guarany, semen z rostliny Paulinie nápojné (Paullinia cupana), věděli už jihoameričtí indiáni, kteří jí využívali při léčbách různých neduhů včetně střevních potíží a migrény.
Salát je nejběžnější přílohou. Je také spojován s dietou, protože má nízký obsah kalorií. Díky vitamínům a živinám by měl být na našich stolech často. Je opravdu hodně odrůd, které si můžeme vybrat podle našich potřeb a preferencí.
V lidském těle platí jednoduché pravidlo: čím rychlejší metabolismus, tím rychlejší spalování kalorií. Díky tomu lze jíst více jídla bez přibírání na váze. S věkem se bohužel metabolismus zpomaluje a udržení si štíhlé linie se stává nadlidským úkolem.