Jedničky mezi ořechy. Pistácie jsou chuťově výborné, člověku ale nabízí mnohem víc

Pistácií není nikdy dost! Pokud vás ohromily svou chutí, rozhodně se nezdráhejte je konzumovat. Obsahují mnoho látek, díky kterým jsou pro lidské zdraví velmi prospěšné. Snad vás ani nepřekvapí, že s pistáciemi se setkáváme jak ve sladkých, tak i slaných pokrmech. Jejich chuť je natolik zvláštní a originální, že je lze kombinovat snad se vším. Co všechno se o nich dá říci?

Pistácie

Pistácie jsou ořechy, které u nás nejsou vůbec levné. I tak bychom se jich ale neměli vzdávat a čas od času bychom si je měli dopřát. Další nevýhodou může být i to, že je někdy poměrně obtížné dostat pistácie ze svých skořápek. Pokud se vám to ale podaří, odměnou vám bude velmi originální chuť, která má mnoho blahodárných účinků na lidské tělo. Co všechno vám pistácie mohou nabídnout?

Čtěte také:  Suché pečivo většina lidí automaticky vyhazuje. Přitom lze ještě zužitkovat na mnoho způsobů
Zdroj obrázku: Freepik

Aminokyseliny

Pistácie bychom si neměli užívat jen kvůli jejich skvělé chuti. Velmi důležitým poznatkem je i to, že právě pistácie obsahují na rozdíl od jiných ořechů poměrně vysoké množství aminokyselin. A právě to jsou látky, které uvnitř lidského těla budují tolik potřebné bílkoviny. A tím jsou mezi ořechy jedinečné. Kromě toho ovlivňují také správné fungování hormonů, což je rovněž pro lidské zdraví velké plus.

Fosfor

Další z látek, kterých jsou pistáciové ořechy plné, je fosfor, který je pro tělo neméně důležitý. Fosfor posiluje kosti v těle a podporuje také některé z metabolických funkcí. Kromě toho je prospěšný také pro lidi, kteří se potýkají s vysokým krevním tlakem, jehož hladinu fosfor snižuje. Pokud patříte mezi lidi, kteří trpí na vysoký krevní tlak, zkuste zařadit pistácie do svého každodenního jídelníčku. Dejte si jich třeba 10 denně a sledujte výsledek, který to na váš krevní tlak bude mít.

Zdroj: https://www.webmd.com/food-recipes/benefits-pistachios