Boiled Potato With Oil Dill Plate

Brambory budou rychleji uvařené díky jedlé sodě

Brambory jsou velmi oblíbenou surovinou, obzvláště u nás v České republice. Skrývají v sobě mnoho benefitů. Jeden z nich je i jejich všestrannost, kdy z nich zvládneme uvařit jak sladká, tak slaná jídla, a to na spoustu různých způsobů. Je to tak surovina, která nás jen tak neomrzí. Její jedinou nevýhodou je občas doba přípravy. Pokud totiž brambory vaříme, měli bychom si na tuto činnost vyhradit aspoň dobrých patnáct minut, a to pouze v případě, že jsou brambory nakrájené na relativně malé kousky. Jak tedy přípravu urychlit, pokud na vaření tolik času nemáme? To a ještě více se dozvíte v dnešním článku.

Jak na tu nejrychlejší přípravu brambor

Brambory nejrychleji uvaříte, pokud se budete řídit několika doporučeními. V prvé řadě je dobré si zapamatovat to, že na čím menší kousky jsou brambory nakrájené, tím rychleji se uvaří. Pokud tedy spěcháte, dejte si akorát více práce s krájením. Dále je také dobré dát si vařit vodu již ve chvíli, kdy brambory teprve loupete či krájíte. Docílíte tak toho, že brambory budete vkládat již do vroucí vody, a tudíž si ušetříte minimálně dobrých pět minut, kdy by se voda teprve rozehřívala.

Zdroj obrázku: Freepik

Také můžete vyzkoušet trik našich babiček a to je přidání běžné domácí suroviny – jedlé sody. Tu přidejte do klasicky osolené vroucí vody. Stačit by vám měla zhruba jedna čajová lžička. Brambory by pak měly být hotové již v rekordním čase deseti minut.

Jedlá soda – zachránce domácnosti

Jedlá soda má v domácnosti mnoho využití, a to nejen při vaření. Poměrně často se používá například jako pomocník při čištění ucpaných odpadů. Také z ní jde vyrobit řada čisticích prostředků, jako jsou abrazivní pasty, ale i jemné domácí prací prostředky. Právě k praní byla pasta používána již v dřívějších časech. Celkově je to prostředek, který velmi dobře funguje na nečistoty. Využití ale, jak je vidno, má i při vaření.

Zdroj: https://www.bhg.com/recipes/how-to/cooking-basics/how-to-boil-potatoes/