Caj

Čaj lze obohatit o různé přísady, které každý doušek promění k dokonalosti

Čaj je druhým nejoblíbenějším nápojem po vodě. Je oblíbený po celém světě a obohacuje se různými přísadami, aby chutnal dokonale nebo aby nás zbavil nějakého onemocnění. Nejčastěji však přidáme citron nebo cukr. Citron je jistě dobrý a vhodný, ale pokud do něj přidáte suroviny vypsané níže, poskytne vám čaj mnohem větší sílu a bude ideální pro zahřátí a zvýšení imunity přes zimní období.

Skořice

Skořice je nejen lahodným kořením, ale také skvělým způsobem, jak se zbavit některého onemocnění. Působí blahodárně na trávení a zabraňuje nadýmání a zácpě. Pravidelné pití čaje se skořicí bojuje proti únavě a podporuje prokrvení mozku, takže pokud máte hodně práce či důležité zkoušky, nezapomeňte na skořici.

Zdroj obrázku: Freepik

Mléko

Ve Velké Británii snad ani jinak čaj nepijí. Jakýkoliv čaj si Angličané obohatí mlékem. A říkají, že nejlepší je pít horký čaj s mlékem, že poskytuje řadu zdravotních výhod, a pokud přidáte ještě skořici, budou tyto výhody znásobené.

Hřebíček

Čaj obohacený hřebíčkem je ideální pro zimní večery. Dokonale zahřeje a rozproudí krevní oběh. Naše babičky by jistě mohly o výhodách hřebíčku povídat. Již dříve byl čaj s hřebíčkem velmi oblíbený a babičky s ním léčily bolesti v krku, ale i nachlazení. Krásně voní, a nejen že čaj s ním skvěle chutná, ale také navodí dobrou náladu.

Aronie

Aronie neboli jeřáb černý je přímo vitamínová smršť. Obsahuje minerální látky, jako je železo, vápník nebo kyselina listová. Z vitamínů jsou zde zastoupeny C, A a E. Dokonale působí na oběhový systém a podporuje tvorbu červených krvinek. 

Zdroj obrázku: Freepik

Zázvor

Zázvor zahřeje a vyléčí. Má dokonalou schopnost snižovat horečnaté stavy. A pokud je vám často zima nebo chcete podpořit imunitní systém, nastrouhejte si půlku lžičky zázvoru do čaje. Zároveň je vhodný při bolestech kloubů a menstruačních potížích. Má protizánětlivé účinky a velké množství vitamínů a minerálů.

Med

Poslední surovinou je všemi milovaný med. Pokud nejste na med alergičtí, dopřejte si ho do čaje. Obsahuje méně sacharózy, je protizánětlivý a antibakteriální. Obsahuje značné množství vitamínů a minerálních látek. Dopřejte si pouze ten, který koupíte od místního včelaře. Také nezapomínejte, že musíte nechat čaj vychladit na 40 °C, abyste nezničili prospěšné látky v medu.

Zdroj: https://spoonuniversity.com/lifestyle/tea-10-things-add-your-make-it-taste-even-better