Chrome 493101 1920 (1)

Dva kroky k zářivě čisté a zdravotně nezávadné mikrovlnce, které zvládne každý

Zřejmě ji používáte každý den, ohříváte v ní jídlo a sem tam se vám stane, že jídlo zapomenete zakrýt poklopem. Nebo poklop nedáváte vůbec? Řeč je o mikrovlnné troubě, která patří mezi nejpoužívanější spotřebiče v domácnosti. Jestliže nezakryjete jídlo před ohřevem, může se stát, že jídlo, a hlavně tuk, zaneřádí celou mikrovlnku. Pokud tuk ze stěn okamžitě neodstraníte, vznikají napečeniny, které nelze pouhým utřením odstranit. A co je nejhorší? Že takové napečeniny mohou obsahovat zdraví škodlivé bakterie. Proto by mikrovlnná trouba vždy měla být zářivě čistá.  

Nejprve talíř

Nejdříve začneme talířem na dně mikrovlnné trouby. Ten vyjmeme a zároveň s ním i kolejničku, která talíř drží a pomáhá otáčet. Talíř můžete dát do myčky nebo pokud jsou na něm napečené zbytky jídla, napusťte dřez teplou vodou, nalijte sklenici octu a nechte jednu hodinu působit. Poté pomocí houbičky v octové vodě umyjte talíř. Nečistoty se rozmočí a půjdou krásně umýt. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Vnitřní stěny mikrovlnky

Nejdříve si připravte měkký kartáček, může být i starý zubní, a očistěte veškeré mřížky s odvětráváním. Pokud máte napečené mastné skvrny na mřížkách, můžete nejdříve umístit misku s vodou a plátky citronu do mikrovlnné trouby a zapnout na nejvyšší výkon na pět minut. Pára, která se z misky bude vypařovat, rozpustí veškeré nečistoty, citron provoní a vydezinfikuje všechna zákoutí mikrovlnky. Po pěti minutách již velmi jednoduše nečistoty odstraníte. Pokud jsou nečistoty příliš silné, smíchejte jednu lžíci jedlé sody, půl lžičky vody a poté přidejte jednu lžičku teplého octa. Pomocí houbičky naneste a umyjte.

Zdroj obrázku: Pixabay.com
Zdroj: https://www.today.com/series/how-often-should-you/how-often-you-should-clean-your-microwave-right-way-do-t82811