Chicken Soup 1346310 1920

Jeden malý trik se postará o to, aby se jídlo už nikdy nerozvařilo

Znáte to, chystáte se vaší rodině uvařit něco dokonalého k obědu nebo večeři. Naplánujete si cestu do obchodu, koupíte veškeré suroviny, vše důkladně přichystáte a vrhnete se na vaření. Vše je připraveno a jídlo se vaří. Zbývá vám čas, a tak jdete v mezičase uklidit koupelnu a záchod, ještě stihnete vysát podlahu a do toho vám zavolá kamarádka, a jelikož jste se dlouho neviděli, rádi si popovídáte. Jenže jste zapomněli na jídlo, a to se buď připálilo nebo úplně rozvařilo. Znáte také tyto situace? Prozradíme vám trik, díky kterému vaše jídlo již nerozvaříte.

Zdroj obrázku: Pixabay

Konec rozvařování jídla

Pokud i vy rádi zapomínáte, že postavíte na kamna například těstoviny, brambory či jiné jídlo a odejdete, můžete vyzkoušet jednoduchý trik, který vám s touto situací pomůže. Je třeba ale upozornit na to, že pára bude rychleji unikat ven a hrozí připálení. Takže tento způsob zajistí to, že jídlo nemusíte rozvařit, ale na druhou stranu, pokud na něj zapomenete opravdu dlouho, můžete jídlo připálit.

Zdroj obrázku: Pixabay

Krok za krokem

Jestliže máte hrnce, které nemají vzduchové otvory, pára nemá kam unikat a jídlo je jednoduše rychle rozvařené. Také se často stává s takovými hrnci, že než se stačíte otočit, obsah hrnce vyteče ven a celý sporák máte špinavý. Aby se takové situace nestávaly, budete potřebovat párátko nebo špejli. Pokud nemáte ani jedno, použijte vařečku, ale první dvě možnosti budou lepší, jinak byste kvůli rychlejšímu vyvaření tekutiny museli jídlo více hlídat. Jednoduše párátko nebo špejli či vařečku umístěte mezi hrnec a pokličku. Jestliže zvolíte párátko, bude otvor malý a pára bude unikat pomaleji a poklička se nezavře. Nyní bude vaše jídlo dokonale připravené a celá rodina si pochutná.