Kukuřičný klas můžeme připravit na čtyři chutné způsoby
Kukuřičný klas je surovina dostupná ve většině obchodů po celý rok. Samozřejmě pokud chcete ještě o něco kvalitnější produkt, můžete ho sehnat na farmářských trzích. Tak jako tak představuje kukuřice výbornou svačinu nebo například oblohu ke grilování. Jak ale na její správnou přípravu? To a ještě více se dozvíte v dnešním článku. Čtěte dál.
Vaření v hrnci – tradičně i netradičně
Většina z nás si asi jako vaření klasu představí to, že ho připravíme v hrnci, a přesně tak to i může být. Tradiční příprava je uvaření klasu ve vodě. Nejprve je ale důležité, abychom ho očistili a odstranili z něj listy a vše, co se nejí. Poté si dáme vařit vodu a kukuřici v ní necháme přibližně šest až sedm minut. Každopádně bychom neměli překročit dobu deseti minut. To, zda by voda měla být osolená, či ne, je na každém z nás, ale někteří lidé jsou toho přesvědčení, že pokud přidáme při vaření sůl, kukuřice ztvrdne.
Dalším způsobem je také vaření kukuřice v mléce. V tomto případě je třeba, abyste naředili mléko vodou v poměru jedna ku jedné a nechali kukuřici vařit stejně jako ve vodě. Poté stačí potřít máslem a osolit či jinak dokořenit.
Další netradiční způsoby přípravy
Kukuřici můžete uvařit i pomocí páry. V tomto případě bude příprava trvat o trochu déle, a to přibližně deset až patnáct minut. Kukuřice zase nezapomeňte očistit a vložte do pařáku. Přikryjte pokličkou a nechte vařit. I tady dochuťte podle své libosti.
Kukuřici je ale možné připravit i pomocí dalšího spotřebiče, a to pomocí mikrovlnné trouby. Je ale třeba k tomu mít speciální nádobu s průduchy. Pokud ji nevlastníte, můžete použít misku s propíchanou potravinářskou fólií. Kukuřici v nádobě zalijte pár lžícemi vody a nechte zhruba pět až sedm minut ohřívat na nejvyšší výkon. Při vytahování buďte opatrní na popálení a dochuťte opět podle svých preferencí.
Zdroj: https://www.jessicagavin.com/how-to-cook-corn-on-the-cob/