Pancakes With Chocolate Jam Berries Tasty Breakfast

Vroucí voda zajistí, že budou palačinky jemné a nadýchané

Palačinky jsou oblíbeným pokrmem mnohých z nás a jejich vyhazování je považováno za velmi působivou schopnost. I tato delikatesa ale může být náročná, pokud ji chcete udělat opravdu výborně. Častým nešvarem palačinek totiž bývá to, že jsou gumové. Přitom nám ale stačí přidat jednu jednoduchou ingredienci, která konzistenci těsta naprosto promění. O jakou ingredienci se jedná? Rozhodně ne o klasickou perlivou vodu. Odpověď vás jistě překvapí. Pokud se ji chcete dozvědět, čtěte dál.

Proč jsou zrovna palačinky tak oblíbené

Palačinky jsou skvělé zejména proto, že jsou vcelku jednoduché, rychlé, ale výborné. Navíc vám na ně stačí pouze pár ingrediencí, jako je vejce, mléko a mouka. Další výhodou palačinek je také to, na kolik se dají připravit variací. Nejenže sladké palačinky potěší na snídani úplně každého, jejich slanou variantu si můžeme dát i na oběd, třeba když je naplníme výbornou masovou směsí.

Zdroj obrázku: Freepik

I když jsou palačinky jednoduché, může se stát, že zgumovatí. Jak tomu předejít? Stačí přidat jednu ingredienci. Mnoho lidí proto používá minerální vodu, aby těsto provzdušnili. My pro vás ale máme jiný tip.

Vroucí voda jako bojovník proti gumovým palačinkám

Pokud chcete, aby vaše palačinky byly ještě o něco lepší, zkuste do mléka přimíchat vroucí vodu. Ano, četli jste správně. Ačkoli se to může zdát jako nesmysl, vroucí voda těstu pomůže. A jak to, ptáte se? Jednoduše. Vroucí voda změní konzistenci mouky, která se pak daleko lépe vtáhne do těsta a výsledek bude ještě o něco lepší. Pokud se bojíte toho, že bude těsto moc řídké, nemusíte. Když se vám těsto bude zdát řídké a bude se vám s ním špatně pracovat, stačí ho nechat zhruba třicet minut odležet. Po uplynutí tohoto času bude v perfektním stavu ke smažení. Poté už stačí jen pokrm usmažit a užívat si dokonalý výsledek. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: https://www.bonappetit.com/sponsored/story/how-to-make-perfect-pancakes-every-time