Játra plní hned několik zásadních funkcí v těle. Jejich činnost podpoří ostropestřec mariánský
Moudré stravování je založeno na výběru správných potravin. Nejlepším rozhodnutím je sáhnout po přírodních produktech co nejčastěji, mezi nimi stojí za to věnovat pozornost právě ostropestřci mariánskému. Rostlina má silné detoxikační vlastnosti. Pomáhá čistit játra a chránit jejich buňky před toxiny.
Silný, ale ne nezničitelný filtr
Játra jsou náš největší orgán a vykonávají množství důležitých funkcí v lidském těle. Dokonce i lidé, kteří nejsou zvyklí na zvláštní péči o své zdraví, vědí, že není výhodné pokazit si játra. I když mají nadprůměrné regenerační schopnosti, nejsou nezničitelná. Je těžké mluvit o pohodlí při trávení a dobré kvalitě života, když játra začnou selhávat.
Játra se podílí na většině nutričních procesů. Hrají důležitou úlohu v metabolických funkcích. Určují metabolismus uhlohydrátů, tuků a bílkovin. Skladují energetický materiál, jakož i množství mikroživin v čele s vitamíny A, D, B12 a železem. Mají mimořádně důležitou imunitní funkci – inhibují toxické účinky patogenních mikroorganismů.
Ostropestřec na záchranu jater
Zahrnutí ostropestřce mariánského do denní stravy není náročné. Má totiž velmi nenápadnou chuť. Můžeme ho jíst sólo, přidat do jogurtu, ranní kaše, posypat na sendviče, přidat do salátů, rýže nebo těstovin. Profylakticky, na ochranu buněk a podporu fungování jater stačí čajová lžička ostropestřce mariánského denně. Můžete jej zakoupit v mleté formě nebo ve formě celých zrn.
Všichni žijeme v silně znečištěném prostředí a zabýváme se nevhodnými potravinami. Mluvíme nejen o vysoce zpracovaných nebo nevyžádaných výrobcích, ale také o nižší kvalitě zeleniny a ovoce. Nehledě na otázku kvality používaných hnojiv rostliny rostou na sterilních půdách, přicházejí do kontaktu s vodou, v níž vědci našli mikroplasty, a dýchají stejně jako my – nekvalitní vzduch. Proto je dobré svým játrům pomoci bylinkami, jako je například ostropestřec mariánský.
Zdroj: https://www.webmd.com/hepatitis/milk-thistle-liver