Healthy Drink Fresh Carrot Juice

Mrkvová šťáva udrží pokožku krásnou a mladou. Doma připravené se nic nevyrovná

Mrkvová šťáva je skutečná vitamínová bomba, kterou lze velmi snadno připravit doma. Má mnoho vlastností, díky kterým se můžete postarat o své tělo. Stojí za to přidat ji do stravy, abyste si užili zdraví a krásnou pleť. Jak vyrobit mrkvovou šťávu, abyste dosáhli nejlepších výsledků?

Mrkvová šťáva a její vlastnosti

Pití mrkvové šťávy přináší měřitelné účinky na naše tělo. Pomáhá regulovat všechny funkce našeho těla a je nejlepším zdrojem vitamínu A. Obsahuje velké dávky vitamínů B, C, D a K. Mrkvová šťáva má mnoho vlastností. Podívejte se, s čím pomáhá pravidelné pití.

Mrkvová šťáva je bohatá na betakaroten, který má velmi dobrý účinek na naši pokožku. Díky této složce má hezčí a zdravější odstín, což dává efekt přirozeného opálení. Stojí za to konzumovat v létě, dokáže posílit opalování a prodloužit jeho trvání. Kromě toho mrkvová šťáva dokonale vyživuje pokožku, urychluje její regeneraci a zvyšuje pružnost. Pomáhá také jemně vyhladit vrásky, které se objevují na obličeji.

Zdroj obrázku: Freepik

Co je důležité při přípravě mrkvové šťávy?

Mrkvovou šťávu stojí za to připravit doma, abyste se ujistili, že neobsahuje zbytečné přísady. To by však mělo být provedeno správně, aby se dosáhlo požadovaných účinků, které vyplývají z mnoha vlastností mrkve. Zde je několik kroků, které jsou důležité při přípravě mrkvové šťávy:

  1. Mrkev by měla být zakoupena pouze z osvědčeného zdroje. Díky tomu se vyhnete přebytku chemických látek, které se používají při pěstování. Také nekupujte dříve umytou mrkev, nejlepší bude ta mírně pokrytá přírodní půdou, ve které rostla, což svědčí o jejím přirozeném původu.
  2. Pokud si koupíte mrkev z osvědčeného zdroje, pak ji před stlačením neškrábejte, protože slupka obsahuje mnoho důležitých živin. Nezapomeňte však zeleninu před výrobou mrkvové šťávy pečlivě umýt.
  3. Pro mačkání mrkvové šťávy je nejlepší použít pomalý odšťavňovač. To se doporučuje, protože vysokorychlostní odšťavňovače se silným oděrem ničí enzymy obsažené v mrkvi.
  4. Mrkvová šťáva se nejlépe pije ihned po stlačení. Díky tomu získáte plnost živin, které se v nápoji časem ztrácejí.
  5. Pokud nemůžete šťávu konzumovat hned, musíte vědět, jak ji správně skladovat. Mrkvová šťáva by měla být nalita do skleněných lahví a uložena v chladničce po dobu až 2 dnů. Druhým způsobem je nalít ji do nádob, které musí být co nejvíce naplněny a odloženy na chladném místě.
Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/carrot-juice-benefits