Některým z nás se jen při pomyšlení na ovesné vločky kroutí prsty u nohou. Mnoho žen již však ovesnou kaši zahrnulo do svého pravidelného jídelníčku. Je toto „kosmetické jídlo“ opravdu tak neobyčejným jídlem?
Jaro pomalu nabírá na síle a vy už možná přemýšlíte, jak se zpět dostat do formy. Doplnit vitamíny a minerály a začít shazovat povánoční kila. Zkuste to s pomocí Anny Lewandowské a Ewy Chodakowské, trenérek a nutričních poradkyň pro ženy.
Pečení je radost. Pro vynikající výsledky je ale samozřejmě zapotřebí praxe. S každým dalším moučníkem, který projde vašima rukama, nabíráte důležité zkušenosti. Maminky a babičky často pečou všechno „od oka“.
Vajíčka jsou považována za jednu z nejvýživnějších potravin. Jsou nejkvalitnější bílkovinou, a slouží tedy jako vhodný zdroj bílkovin pro lidi, kteří nejedí maso. Vejce obsahují široké spektrum živin, vitamíny A, B, D, E a K, omega-3 mastné kyseliny a lipidy.
Mohlo by se zdát, že takové obyčejné jídlo, jakým jsou francouzské brambory, bude stát zcela stranou pozornosti renomovaných šéfkuchařů, opak je však pravdou.
Tvarohový koláč je lehký, nadýchaný a velmi chutný. Není divu, že se čím dál tím častěji stává součástí menu nejrůznějších restaurací a že si našel své právoplatné místo v domácnostech.
Když se řekne lehký, osvěžující, ovocný, smetanový dort, začnou se vám okamžitě sbíhat sliny? Pokud ano, jste na správném místě. Dnes máme totiž recept přímo pro vás. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že to bude nebe na talíři.