Pasta 560657 1920

Výborné těstoviny jako v italské restauraci uvaříte lehce i doma, postup je jednoduchý

Těstoviny miluje každý, především děti. Lze je uvařit na sladký i na slaný způsob. Děti vám zulíbají ruce, když jim je uvaříte či upečete s tvarohem. Dospělé pohostíte například boloňskými těstovinami s hovězím masem. Takové těstoviny by měly být po uvaření dokonale připravené na skus. To znamená, že nejsou úplně měkké ani rozbředlé, jednoduše polotvrdé, dokonalé. Vaříte je také tak? Abyste uvařili dokonalé těstoviny, vždy musíte dodržovat čas uvedený na obale. Většinou jsou těstoviny uvařené za osm až dvanáct minut. Je třeba se na obal opravdu dívat, a to především tehdy, když vaříte těstoviny z jiné suroviny než z pšeničné mouky.

Zdroj obrázku: Pixabay

Vaření těstovin

Pokud vaříte celý pytlík těstovin, většinou půl kila, dejte do hrnce vařit jeden litr vody. Vodu osolte podle vaší chuti a zapněte sporák na nejvyšší teplotu. Dále přidejte jednu lžíci olivového oleje a čekejte až voda začne vřít. Jakmile voda bublá, vysypte všechny těstoviny a zamíchejte. Když vysypete těstoviny do hrnce, voda se ochladí a přestane vřít, proto mějte sporák neustále na co nejvyšší teplotu. Jakmile těstoviny začnou znovu vřít, ztlumte teplotu. Během vaření těstoviny sem tam promíchejte. Jakmile uběhne osm až dvanáct minut, přichystejte si cedník a sceďte těstoviny. Následně je propláchněte studenou vodou. Pokud chcete těstoviny podávat ihned s omáčkou, neproplachujte je.

Zdroj obrázku: Pixabay

Nezapomínejte na olej

Olej je při vaření důležitý víc, než si myslíte. Pokud neděláte těstoviny na sladký způsob, rozhodně těstovinám olej dopřejte. Díky oleji se budou těstoviny vařit v mastné vodě a po uvaření se nebudou lepit a navíc se už při vaření nebudou tolik připékat ke dnu. Pokud těstoviny podáváte například s masem na šťávě nebo se zeleninou, je dobré i po scezení a opláchnutí těstoviny zakápnout olivovým olejem a promíchat.