Ve vaší kuchyni existuje mnoho ingrediencí, které můžete využít víc, než si myslíte. Mezi ně patří i jablečný ocet. Ten je totiž skutečně všestranný, můžete ho použít při péči o tělo, k dezinfekci při úklidu nebo třeba jako hygienický přípravek.
Aloe vera je ne první pohled zajímavá rostlina. Zaujme už svým vzhledem, především potom svými listy. A zaujme také tím, co látky v nich obsažené dokážou.
Říká se, že oko je bránou do duše. Nejde jenom o důležitý tělesný orgán, ale i součást našeho těla, který dokáže skrývat a odhalovat více, než si myslíme.
Ocet je levný a také velmi univerzální. Již naše babičky ocet používaly při vaření, při každodenním úklidu nebo třeba jako balzám na vlasy.
Většina z nás si hořčici dokáže představit pouze s masem, se salátem v sendviči a jinde v jídle. Využití v kuchyni má hořčice opravdu široké, ale věděli jste, že v minulosti se pomocí hořčice ošetřovaly rány?
Každý rok se na zahrádkách setkáváme se škůdci. Vysadíme rostlinky, pěstujeme je a chceme, aby byly krásné, zdravé a sloužily tak, jak mají. Všude žije mnoho drobných živočichů, kteří jsou v malém množství v pořádku.
Popáleniny od slunce bolí skoro stejně, jako když se popálíte o vřelou tekutinu. Možná už jste přišli na to, že první záchranou při popáleninách, pokud nemáte panthenol, může posloužit mléko, kefír nebo tvaroh.