Zápach po přípravě ryb neutralizuje koření, citrusy nebo zubní pasta
Ryby mají nádherně jemné maso a úžasnou chuť. K tomu si přidejte nespočet živin a máte hlavní důvody, proč si jejich chuť užívat pravidelně. Bohužel mají také jednu nevýhodu, a to zápach. Nikdo nemá rád, když mu to doma páchne jako mrtvá ryba. Naštěstí se tohoto zápachu můžete snadno zbavit, když použijete jednoduché triky. Poradíme vám, jak na to.
Před smažením ryb udělejte jednu věc
Smažení ryb je velmi oblíbeným způsobem jejich přípravy. Jemné ryby obalíte ve vynikajícím těstíčku a osmažíte na oleji. Velkým problémem je hlavně zápach, který se line nejen po celé kuchyni, ale také do zbytku domova. Před přípravou namočte ryby na půl hodiny do studeného mléka. Budete se divit, ale obyčejné mléko vám pomůže proti nepříjemnému zápachu.
Recept na domácí osvěžovač vzduchu
Po smažení rozhodně nebude kuchyně vonět hezky. Naštěstí vám pomůže jednoduchý trik. Do hrnce nalijte vodu a přidejte pár lžic lihového octa. Přidejte pár hvězdiček anýzu, hřebíček a tyčinku skořice. Jestli máte jen práškové koření, můžete ho také použít. Přidat můžete také kardamom. Směs vařte na sporáku 15 minut a kuchyň bude nádherně vonět.
Odstraňte rybí zápach z hrnců
Nádobí bude jistě po rybách také nepříjemně cítit. Nakrájejte citron, limetku, pomeranč nebo grapefruit na čtvrtky a vložte je do hrnce, pánve nebo pekáče. Potom zalijte nádobí vodou a několik minut zahřívejte na mírném ohni. Vůně ryb rychle zmizí a vaše nádobí bude znovu svěží. Nemusíte přitom používat jen celé ovoce, ale stačí i slupky, díky čemuž se zbavíte přebytečného odpadu.
Jak se zbavit rybího zápachu z rukou?
Pro neutralizaci zápachu na rukou budete potřebovat zubní pastu. Ruce si umyjte ve studené vodě a potom si je potřete trochou zubní pasty. Stejně můžete použít také kávovou sedlinu, která bude fungovat jako jemný peeling. Další možností je namočit ruce do citronové šťávy, pokud nemáte na rukou žádné otevřené rány.
Zdroj: https://aksalmonco.com/blogs/learn/how-to-get-rid-of-fish-smell