Chcete něco vyčistit a nejde to? A zkusili jste colu? Na internetu se šíří mnoho rad, jak se zbavit rzi, vyčistit kolo a jiné. Zkusili jste někdy alespoň z některých tipů a triků, ve kterých hraje kolový nápoj hlavní roli?
Vlhkost v interiéru by měla být optimální. Nejenom, že je problém, když je vlhkost nízká a my dýcháme velmi suchý vzduch. To se týká především zimního období, kdy v domácnostech intenzivně vytápíme.
Co dělat, aby byly ručníky měkké a nadýchané? Nabízí se jednoduchá odpověď: přidat do prádla aviváž. Ale co když nechceme sáhnout po avivážích z drogerie?
Usazeniny vodního kamene tvoří velmi nevzhledný prvek v koupelně. Bílé mapy se často objevují na vodovodních bateriích, na umyvadle, ve vaně nebo i na toaletě. Nejenže vypadají ošklivě, ale zároveň zkracují životnost těchto zařízení.
Uklízení kuchyně není zrovna zábava a často ho dlouho odkládáme. Následujících pět tipů vám ušetří čas i námahu. Hořáky z plynového sporáku, na kterých ulpěla vrstva odolné špíny, sundejte a dejte je do uzavíratelných sáčků.
Bez pracího prášku si neumíme už svoji koupelnu nebo technickou místnost asi ani představit. Prací prášek je běžně k dostání v každé drogerii. Ale jak si vybrat ten správný, když chcete prášek bez chemických látek? Některé prášky na praní obsahují řadu chemikálií, které dráždí pokožku. Zkuste si za pár kaček vyrobit prášek na praní sami doma. Domácí prášek je ze tří složek Domácí prací prášek je směsí třech přísad. První a nejčastěji používanou složkou je tzv. kalcinovaná soda.
Za nepříjemný zápach, který se šíří po otevření vaší lednice, si můžete sami. Je to způsobeno nesprávným skladováním. Věděli jste například, že vejce byste neměli mít ani ve dveřích lednice, ani v papírovém obalu, ve kterém je kupujete? Nebo že alobal, ve kterém jsou zabaleny sýry a uzeniny, je příčinou jejich rychlého zkažení? A že saláty jsou největším zdrojem bakterií? Právě zkažené jídlo je to, co vydává nepříjemný zápach. Navíc může být také zdraví škodlivé.