Pokud vás při otevření dvířek překvapí nepříjemný zápach, je nejvyšší čas pračku zkontrolovat a vyčistit. Nejčastěji za to mohou bakterie, které se vesele množí na usazeninách z prášku a nečistot. Zatuchlý zápach ale často způsobují i plísně, které když se neodstraní, mohou kontaminovat vodu a prádlo. To, že je něco špatně poznáte velmi snadno i během praní, neboť po doprání ucítíte pach zatuchlé vody.
Co se týká vysávání domácnosti, lidé se dělí na dvě skupiny – ti, co se věnují každému rohu v místnosti a ti, kteří provedou úklid rychle sem a tam a hotovo.
Všichni známe ten nepříjemný zatuchlý zápach z oblečení. Někdy ani klasické praní prádla nestačí a plísňový odér přetrvává. Ne každý prací prostředek je totiž schopen oblečení dokonale provonět. Naštěstí existují i jiné čisticí prostředky, které tento náročný úkol zvládnou. Ukážeme vám, jak jednoduše postupovat, aby vaše prádlo opět krásně vonělo a neměli jste pocit, že jste si oblékli sto let starý oděv.
Někteří z nás si ke svým pokojovým rostlinám vytvoří speciální pouto, a je pak zklamáním, když jednoho dne zjistíme, že naši zelení kamarádi jsou v posledním tažení a jejich listy se bezmocně scvrkávají a vysychají.
Jste ženou, která miluje úklid nebo naopak ženou, která by se mu nejraději vyhnula? Ačkoli je mnoho žen, které úklid milují a dokážou si ho naplno užít.
Nemáte doma sušičku, ale potřebujete velmi rychle usušit vyprané prádlo? Pak je tento článek právě pro vás. Poradíme vám, jak na oblečení, aby uschlo, co možní nejrychleji a nesušilo se půl dne. Což se často děje, zvláště pokud prádlo nevyždímá pračka správně. Zmrazení prádla Pamatujete si na svoji babičku, jak sušila i v té největší zimě prádlo na šňůře venku místo toho, aby ho pověsila před kamna? Pokud ne, my vám to teď připomeneme.
Udržet čistý plynový sporák každý den po celý den, to je zcela nemožné. I kdybychom byli sebeopatrnější, nepořádek při vaření prostě a jednoduše naděláme. Zpravidla jej nečistíte ihned po vaření, a to z jednoho jednoduchého důvodu, plynový sporák je ještě stále horký. Proto čekáme, až vychladne a mezitím nám zbytky jídla zasychají. To znamená, že jdou také hůře smýt, rychle ztuhnou a lepí, což je později velice nepříjemné.