Top View Boiled Egg With Slice Spring Onion Eating Healthy Food Good Living Life

Díky jehle půjde loupání vařených vajec lépe

Vejce se řadí mezi oblíbené produkty, které jsou snadno k dostání v každém obchodě. Mnohem lepší jsou však vejce z domácího chovu, protože u nich máte jistotu, že kupujete kvalitu a od slepic, které byly krmeny pouze kvalitní potravou a také měly k dispozici výběh, který je pro kvalitu vajec velmi důležitý.

Vejce lze připravit na mnoho způsobů

Jde o oblíbenou potravinu hlavně z důvodu, že obsahují mnoho bílkovin. Z tohoto důvodu jsou vhodná i při držení diet, protože obsahují látky pro nastartování metabolismu, navíc vás zasytí, takže po nich nebudete mít dlouho hlad. Když přidáte kvalitní zeleninu, svému tělu dopřejete to nejlepší. Spousta lidí je má ráda míchaná, ale je možné si je připravit i natvrdo nebo naměkko.

Většinou necháme vejce po uvaření vychladnout a teprve až pak je oloupeme. Možná se vám již stalo, že spolu se skořápkou jste odloupnuli i kus vejce. Je to škoda, protože ze skořápky samotné lze bílek oddělit jen těžko. Vyplatí se znát jednoduchý trik, díky kterému se vejce budou loupat téměř sama a budou naprosto hladká.

Zdroj obrázku: Freepik

Snadné loupání

Skořápka se oddělí snadno a loupání tak budete mít téměř bez práce. Předtím, než dáte vejce vařit, je vyndejte z lednice a nechte nějaký čas stát při pokojové teplotě. Díky tomu vám během vaření neprasknou. Pak budete potřebovat jehlu nebo špendlík. Udělejte jimi malou dírku na zaobleném konci vejce.

Je nutné udělat dírku opravdu opatrně, aby otvor nebyl příliš velký, v tom případě by bílek vytekl do vroucí vody. Zároveň nesmí být skořápka prasknutá. Vejce budete normálně vařit, záleží na vás, jak moc je chcete mít uvařená. Pokud preferujete vejce natvrdo, budou potřebovat 7–10 minut. Po uvaření dejte vejce do studené vody a skořápka půjde oloupat velmi jednoduše.

Zdroj: https://www.myrecipes.com/extracrispy/never-crack-a-hard-boiled-egg-again-with-this-hack