Soup With Meatballs Noodles Bowl Board

Domácí lité nudle dodají každé polévce nádech nostalgie i jedinečnou chuť

Chcete si vychutnat silný vývar a k němu klasické domácí nudle? Nemusíte kupovat ty tenké, na které je mnoho lidí zvyklých. Tyto nudle jsou trochu větší, ale jejich chuť je skvělá a příprava velmi jednoduchá. Pokud vám někdy nudle do polévky připravovala babička, možná jste na ně v dětství byli zvyklí a tato jedinečná chuť vám nyní chybí. A pokud jste je nikdy nejedli, tak je nejvyšší čas, abyste je vyzkoušeli. Uvidíte, že něco tak dobrého jste ještě nejedli. A přitom je to velmi snadné.

Vzpomínka na dětství

Takzvané lité nudle jsou chutné a snadno se připravují. V průběhu let byly velmi oblíbené, protože je lze připravit nejen rychle, ale také velmi levně. Navíc se skvěle hodí k mnoha druhům polévek. Původně pochází z chudých rodin, které měly jen málo prostředků pro každodenní vaření. Dnes se podíváme na tradiční recept z Polska, kde jsou tyto nudle stále velmi populární.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak je připravit?

Na přípravu potřebujete dvě vejce, pět lžic pšeničné mouky, vodu a špetku soli. To je všechno. V první řadě rozklepněte vejce a rozšlehejte je vidličkou. Do vajec přidejte mouku a sůl. Množství mouky bude záviset na konzistenci těsta. Důležité je, aby bylo stále polotekuté. Pokud bude příliš husté, přidejte trochu vody. Udělejte test vidličkou. Pokud z ní těsto stéká pomalu, konzistence těsta je správná.

Těsto na nudle uvařte ve vroucí osolené vodě. Těsto nalijte tenkým proudem do vody přímo z mísy. Pokud bude hmota příliš hustá, promíchejte ji. Důležité je nedělat to jen na jednom místě. Nudle budou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na povrch. Lité nudle se skvěle hodí k domácímu vývaru, ale můžete je podávat i k jiným polévkám, do kterých obvykle dáváte těstoviny. Uvidíte, že budou chutnat mnohem lépe s těmito úžasnými nudlemi. Přejeme dobrou chuť a příjemně strávený čas s rodinou u lahodné polévky.

Zdroj: https://tastesbetterfromscratch.com/homemade-egg-noodles/