Woman Housewife Hand Holding Glass Jar Pickled Cucumbers Domestic Preparation Pickling Cannin

Nakládané okurky jsou populární po celém světě. Patří k tomu nejlepšímu, co svému tělu dopřát

Nakládané okurky najdeme skoro v každé domácnosti. Jsou vynikající pochoutkou nejen k oblíbeným pokrmům, ale často si je lidé dávají prostě jen tak. Nejsou ale vhodné pro každého, protože obsahují látky a živiny, které lidem nemusí dělat dobře. I když jsou plné vyvážené chuti a jsou nutričně bohaté, někteří lidé by se jim měli vyhýbat, protože mohou způsobit zdravotní problémy. Kteří lidé to jsou?

Okurky jsou pochoutkou nejen u nás

Nakládané okurky jsou oblíbeným pokrmem nejen u nás, ale všude po celém světě. Jsou totiž velmi lehké na přípravu a můžete se z jejich chuti těšit celou zimu i následující rok. Pro svou jedinečnou chuť jsou velmi oblíbené a navíc obsahují živiny, které naše tělo ocení. Pro některé lidi je to ale potravina, která může způsobit zdravotní problémy, pokud se to přežene s jejím množstvím.

Okurky se mohou přidávat nejen do omáček nebo k masu, ale také se konzumují samotné. Můžete si je dát například k pečené sekané a opečeným bramborám, ale skvěle chutnají také v pomazánkách. Jedná se o potravinu, která je velmi oblíbená. Má spoustu zdraví prospěšných vlastností, ale pro někoho mohou být naložené okurky škodlivé. Nakládané okurky mají nízkou kalorickou hodnotu a jsou silným antioxidantem.

Zdroj obrázku: Freepik

Nakládané okurky podpoří imunitu

Okurky jsou zdrojem nejen vlákniny, ale také vitaminu C, který podporuje imunitu. Mohou ale zmírňovat také některé příznaky nemocí. Kromě toho lák z okurek pomůže při kocovině. Nakládané okurky obsahují pouze 11 kcal na 100 g. Proto si je můžete dopřát také v případě, že držíte dietu a chcete několik kilogramů zhubnout.

Nakládané okurky jsou nejen zdravé, ale také velmi chutné. Kromě toho také snižují hladinu cholesterolu a zvyšují počet vitaminů a minerálů ve střevech. Jestliže si jich ale dáte velké množství, mohou způsobit bolesti břicha nebo nevolnost.

Zdroj: https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-pickles