Fried Zucchini Flowers Stuffed With Salmon Sun Dried Tomatoes

Neplýtvat jídlem pomůže nejen naší peněžence. Důležité je nakupovat s rozmyslem a správně potraviny uložit

Jak ušetřit peníze za jídlo? Je to velmi jednoduché říct, ale mnohem těžší to tak udělat. Mnoho rodin vyhodí oknem jídlo za několik tisíc korun. Pro některé je to jedna hrubá mzda, a proto se naskýtá otázka, jestli nezačít na jídle šetřit a zda je vůbec možné potraviny zbytečně nevyhazovat. Pokud budete dodržovat určité zásady, naučíte se snadno jídlo využívat.

Ušetřete jídlo i svou peněženku

Pokud budete dodržovat určité zásady, je možné, že ušetříte nejen na jídle, ale pocítí to také vaše peněženka. Jako první pravidlo je dobré chodit nakupovat pouze s plným žaludkem. Je to velmi jednoduchý krok, ale zároveň hodně důležitý. I samotní vědci zjistili, že pokud máte fyzicky hlad, je velmi jednoduché nakupovat potraviny, které vůbec nepotřebujete. Proto tolik lidí nakupujete produkty do zásoby, protože jsou v akci, ale přitom je vůbec nepotřebují.

Zdroj obrázku: Freepik

Nakupovat byste měli jen se seznamem. Je to mnohem lepší, protože přesně víte, pro jaké zboží jdete, a nebudete chtít zabrousit do jiných regálů, kde by vás mohlo lákat jiné zboží a produkty. Možná máte doma zásobu některých potravin, ale jestli tak činíte pouze v případě, že je zboží v akci, ale přitom ho nemáte na seznamu, můžete utratit mnohem více peněz, než chcete.

Do zásoby jen trvanlivé potraviny

Pokud nechcete jídlem plýtvat, je vhodné při vaření využívat celý produkt nebo surovinu. Ekologické a zároveň ekonomické vaření může hodně ušetřit vaší peněžence. Další zásadou je třídění produktů podle data spotřeby. Stejně jako to dělají v obchodech, můžete to dělat i ve spíži a v lednici u vás doma. Čím blíže je datum spotřeby, tím dříve byste zboží měli sníst nebo ho uvařit.

Zkuste vařit na několik dní dopředu. Tím ušetříte nejen spoustu jídla, ale také peněz. Poté už stačí jídlo jen ohřívat, přidat k němu čerstvou přílohu nebo zeleninu a máte na pár dní vystaráno. Důležité je také suroviny správně skladovat. Měli byste vědět, kam dávat zeleninu a kam například brambory. V lednici mají suroviny také své správné místo.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/reduce-food-waste