Jestli milujete klasické vepřové nebo kuřecí řízky, tak určitě víte, že strouhanka patří mezi potraviny, které jsou nejvíce při obalování řízku potřeba. Strouhanku ale můžete snadno nahradit jinými potravinami, které udělají z kuřecího masa pochoutku hodnou nedělního oběda.
Vajíčka jsou oblíbenou surovinou, pokrmem i symbolem života. Ještě do nedávna mnozí z nás považovali vajíčka pouze za lahodný pokrm, avšak vědecké studie ukazují, že jsou zároveň velmi zdravá pro lidský organismus.
Svačiny do školy by měly obsahovat hlavně vitaminy, minerály a další látky, které dětem dodají energii nejen k učení, ale také hraní. Děti, které pravidelně snídají, mají ve školách lepší výsledky, jsou při hodinách klidnější a dokážou se déle soustředit.
Maso je nepostradatelnou součástí kuchyní napříč světem. Maso poskytuje plnohodnotný protein, obsahuje aminokyseliny a je potřebné pro konstrukci a regeneraci buněk. Někteří z nás se však, ať už kvůli „zdravým“ dietám, či kvůli přesvědčení, rozhodli masa vzdát.
Máte rádi saláty anebo jste se rozhodli zkvalitnit svůj jídelníček? V obou případech se vám bude hodit několik rad, jak si takové zdravé dobroty doma připravit, aby byly neustále lákavé, svěží a inovativní.
Každá žena v domácnosti ví, jak je náročné skloubit práci, rodinu a ještě volný čas tak, aby na všechno měla dostatečný čas. Práci si můžeme ulehčit například v kuchyni, kde trávíme mnoho času vařením a přípravou jídel.
Voňavá polévka plná zeleniny, fazolí a klobásy známá pod názvem minestrone je vydatná a zdravá dobrota. Pokud ji naservírujete do kulatých chlebových bochníků a zasypete strouhaným parmazánem, získáte rázem geniální dobrotu, jež je zvláštní fúzí italské a tradiční východoevropské kuchyně.