Zelná polévka neboli podomácku zelňačka je prosté označení, pod nímž se však může skrývat celá řada různorodých polévek. Některé jsou čistě se zelím, jiné s bramborem, klobásou a do dalších se přidává smetana.
Na dobrou a vydatnou večeři nepotřebujete plnou spíž ani titul MasterChefa. Pokud vám zbyly jenom brambory, rajčata a trocha koření, máte zpola vyhráno. Pokud k tomu navíc disponujete i pekáčkem a troubou, dobrota už je téměř na světě.
Každá svědomitá hospodyňka touží po tom, vypracovat lahodné a nadýchané kynuté těsto, z kterého připraví skvělé koláče, záviny, štrúdly či jiné pečené dobroty. Poradíme vám, jak docílit skutečně kvalitního těsta.
Uvařit kroupy není nic složitého. Hodí se nejen do polévek, ale také do salátů nebo se používají místo rýže při vaření rizota. Ječné kroupy jsou navíc plné vlákniny, která spoustě lidem chybí a je potřeba ji dodávat uměle.
Řekli byste, že uvařit těstoviny není nic složitého? Tento druh pokrmu sice patří k základním jídlům, se kterými si poradí i menší děti, zkazit se toho ale dá i tak dost.
Šťavnatá, dobře propečená kotleta je stálicí na slavnostním stole. Okouzlí návštěvy i rodinu a chutná snad všem, kdo mají rádi maso. Chtěli byste ji trochu ozvláštnit nebo vylepšit? Pak dejte na rady zkušených hospodyněk a připravte si výtečnou pečenou kotletu obalovanou v křupavém těstíčku.
Mnoho lidí miluje drůbež. A někteří jiné maso ani nekupují. Jeho výhody jsou pro tělo totiž velké. Nezatěžuje organismus, nezpůsobuje vysoké množství kyseliny močové v těle a obsahuje také velké množství minerálních látek.